1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У Ради президентів футбольних клубів Закарпаття обрали нового голову

19.03.2018 12:54 Спорт

Президента ФК «Севлюш» (Виноградів) Івана Матрунича у неділю, 18 березня, було обрано головою ради президентів футбольних клубів Закарпаття.

Президента ФК «Севлюш» (Виноградів) Івана Матрунича у неділю, 18 березня, було обрано головою ради президентів футбольних клубів Закарпаття.

 На цій посаді він змінив очільника ФК «Оболонь» Йосипа Браєра.

Як інформував сайт ФФЗ на цій же раді президентів ФК задля того, щоб підвищити якість арбітражу прийняли рішення підняти оплату послуг суддівської бригади майже вдвічі.

Ще одне важливе питання, яке порушували на Раді, – єдина база гравців. Правило «Один футболіст – одна команда» діятиме й надалі. Притому керівники клубів вирішили звернутися до виконкому ФФЗ із пропозицією зняти обмеження на так званих «легіонерів», тобто гравців із-за меж області, щоб уникнути можливих маніпуляцій із документами (до прикладу, коли існували формальні прописки). Стосовно компенсації за таких членів команд, то учасники єдиної думки не дійшли. Натомість запропонували виконкому ухвалити рішення в межах 2-5 тисяч гривень за кожного футболіста.

На прохання І. Матрунича розглянули ще питання «третього тайму». Тобто було запропоновано скористатися угорським досвідом: гравцям юнацьких команд, які під час матчу змагалися в полі за свої колективи, дозволити ще виступити в одному з таймів (третьому за рахунком) за дорослих. Воротарів ця норма не стосується – їх без обмежень можна ставити в запас основної команди. Остаточне рішення ухвалюватиме виконком, але спочатку за дорученням голови ФФЗ І. Дурана вивчать українську практику, чи не суперечитиме це законодавству (скажімо, трудовому).

Крім того, на Раді обговорювали кандидатури міст для проведення фіналу Кубка області. Приміром, лунали пропозиції щодо стадіонів «Авангард» (Мукачево), «Автомобіліст» (Ужгород) та міського стадіону ім. Л.Бийреша в Тячеві. Знову ж: останнє слово тут теж буде за виконкомом.

Нагадаємо, ужгородський "Авангард" може приймати ігри Чемпіонату Європи.

Читайте на ГК:Відключення електроенергії на Закарпатті: де не буде світла понад 8 годин
Читайте на ГК:На Виноградівщині ліквідували мастабну пожежу: відомі подробиці "палаючого" інциденту (ФОТО)
Читайте на ГК:"Сакура зводить із розуму": що закарпатець вчинив задля крутої розваги? (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська