1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Ужгородський "Авангард" може приймати ігри Чемпіонату Європи

19.03.2018 09:33 Спорт

У найближчі 3 роки стадіон "Авангард" отримає 7 мільйонів гривень.

У найближчі 3 роки стадіон

Якщо вдасться реконструювати стадіон «Авангард» у відповідності до європейських стандартів, в Ужгороді можна буде проводити навчально-тренувальні збори спортсменів з усієї країни, різноманітні змагання всеукраїнського рівня. А за умови, якщо ужгородський стадіон пройде сертифікацію, тут можна буде проводити й міжнародні турніри на зразок чемпіонатів Європи.

Про це під час зустрічі з мером Ужгорода Богданом Андріївим заявив перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул.

За словами Ігоря Гоцула, в Україні на сьогодні є лише два сертифіковані стадіони – у Луцьку та Кропивницькому – де можна на належному рівні проводити змагання. Однак жоден із цих стадіонів не має таких кліматичних умов, як є на Закарпатті: там не можна проводити тренування у березні-травні та вересні-листопаді. Ще один плюс нашої області – вигідне географічне розташування, близькість кордонів.

«Безпосередньо Міністерство молоді та спорту України не може фінансувати ремонтні роботи на стадіоні, однак має достатньо серйозний ресурс для того, щоб наповнювати його існування реальною складовою. Як тільки з’являється спортивний об’єкт відповідного рівня, ми спільно з представниками місцевої влади напрацьовуємо стратегію з проведення змагань, у тому числі й міжнародних. Розуміємо, що це дуже важлива складова нашої співпраці», – сказав Ігор Євгенійович.

"Ми готові брати участь у співфінансуванні робіт із реконструкції стадіону спільно з обласною державною адміністрацією. Минулого року ми повернули «Авангард» у комунальну власність, зараз його утримуємо за кошти міста. Наша мета – зберегти його і дати йому нове життя», – сказав Богдан Андріїв.

Як стало відомо 0312.ua, на наступне засідання сесії ужгородської міської ради виноситься "Програма  утримання та фінансової підтримки спортивних споруд КП «Стадіон «Авангард» на 2018 - 2020 роки".

На реалізацію програми у найближчі три роки планують виділити 7 мільйонів гривень, у тому числі 5 мільйонів - з бюджету Ужгорода.

Нагадаємо, в Мукачеві стартував турнір «Business cup Mukachevo 2018».

Читайте на ГК:Жорсткі вимоги у прикордонній смузі: що вимагатимуть від закарпатців й приїжджих за новими стандартами?
Читайте на ГК:Спецоперація на Закарпатті: 10 учасників потужного угрупування взяли під варту без права на заставу
Читайте на ГК:"Сльози прощання, ще не висохли": закарпатці проводжали в останню путь загиблого захисника (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська