1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Ужгородським баскетболістам удалося здобути залікові бали у важких протистояннях

06.02.2018 14:55 Спорт

3–4 лютого в ужгородському СК «Буревісник» відбулися поєдинки 8-го туру Першої ліги чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд, у яких БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» приймав БК «Львів-УАД».

3–4 лютого в ужгородському СК «Буревісник» відбулися поєдинки 8-го туру Першої ліги чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд, у яких БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» приймав БК «Львів-УАД».

Ужгородський колектив, котрий до звітних протистоянь займав п’яту сходинку в групі № 3, маючи у своєму активі чотири перемоги, приймав одного з аутсайдерів чемпіонату – «Львів-УАД». Хоч закарпатська команда і втратила реальні шанси поборотися за плей-оф, проте намагалася подарувати вболівальникам справжнє свято баскетболу. Із поставленим перед собою завданням ужгородці впоралися. Матчі вийшли динамічними, захоплюючими та яскравими, повідомляє Карпатський об'єктив.

БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – БК «Львів-УАД» – 79:83

Господарі розпочали поєдинок жваво й уже на стартових хвилинах зуміли вийти вперед. Надійні дії при обороні та по-спортивному агресивна гра в нападі приносили дивіденди. За підсумками стартової чверті закарпатці заволоділи 8-очковою перевагою (24:16). Львів’яни під час перерви дослухалися до порад тренера й почали демонструвати зовсім інший рівень баскетболу. Чудова друга 10-хвилинка у виконанні гостей стала переломною в цій зустрічі. Ужгородці змогли набрати тільки 10 очок, у той час як суперник здобув 26 балів. На екваторі гри рахунок був 34:42 на користь «Львів-УАД».

У третій частині матчу обидві команди показували доволі результативний баскетбол з яскравими проходами, ефектними кидками та великою кількістю єдиноборств. Львів’яни контролювали хід поєдинку й не давали ужгородцям наблизитися до себе впритул. Перед заключною чвертю гості були попереду 58:64. Кінцівка поєдинку вийшла цікавою і тримала в напрузі до останніх хвилин. Уболівальники активно гнали закарпатський колектив уперед, і ті змогли нав’язати супернику серйозну боротьбу. Шанс на перемогу в ужгородців був, однак в окремих епізодах нашим хлопцям не вистачило психологічної стійкості: необов’язкові фоли віддаляли їх від перемоги. У підсумку фінальна сирена зафіксувала звитягу «Львів-УАД» з рахунком 79:83. Вагомий внесок у вікторію львів’ян зробив Олег Юзефчик, котрий здобув 46 очок. Найактивнішим у складі закарпатського колективу виявився Олександр Зубковський (25 очок).

БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – БК «Львів-УАД» – 79:69

Наступного дня на вболівальників чекало не менш захоплююче протистояння, і що важливо, хепі-енд цього разу був на боці закарпатців. Господарям досить легко давалися перші хвилини зустрічі, і вони зробили вагому заявку на перемогу (18:6). Однак такий перебіг подій явно не влаштовував гостей. Львів’яни перебудували свою гру і вже наприкінці першої чверті змогли скоротити відставання до 4 очок (19:15), а на старті другої 10-хвилинки навіть вийшли вперед (19:20). Поступатися не хотілося нікому, а тому боротьба точилася на кожному клаптику майданчика. За підсумками двох зіграних чвертей ужгородці володіли мінімальною перевагою (36:35).

Перепочинок пішов на користь нашій команді. Представники Срібної Землі змогли налагодити гру в обороні та покращити відсоток результативності. Це дозволило їм заволодіти комфортною перевагою – 61:51. Четверта чверть завершилася внічию 18:18, а підсумковий рахунок був 79:69 на користь ужгородців.

Таким чином, головна команда краю здобуває п’яту перемогу й цілеспрямовано готується до зустрічі з наступним суперником. Уже цими вихідними, 10–11 лютого, «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» гостюватиме в Кам’янець-Подільську, де гратиме з лідером нашого квартету – «ДіДіБао».

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська