1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

В неділю стартує зимова першість Берегівського району

29.01.2018 20:37 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

Цього року у змаганнях братимуть участь всього 8 команд, (минулого року було 12), які готуються до виступів в чемпіонаті Берегівщини. Кожна з них за коловою системою зіграє по 7 матчів.

Цього року у змаганнях братимуть участь всього 8 команд, (минулого  року було 12), які готуються до виступів в чемпіонаті Берегівщини. Кожна з них за коловою системою зіграє по 7 матчів.

“На жаль, починаючи з 2014 року, в поєдинках виступає все менше і менше клубів,- каже Голосу Карпат голова районної федерації футболу Олександр Чегіль.- Скажімо, в 2011-2013 роках їх було 25-28, а у 2014 –вже лише 14, тепер – 8.”

Річ у тім, що молодь, в тому числі перспективні футболісти, масово виїжджають на заробітки за кордон і там виступають за місцеві клуби. Подібне можна сказати і про досвідчених гравців. Так, за угорські колективи виступають знані в області Міклош Надь, Роман Огар, Іштван Гейці, Адам Пушкаш, та ще пару десятків футболістів – аматорів. Точну цифру назвати важко.

Через “кадровий голод” не можуть сформувати боєздатні команди такі відомі в минулому за футбольними перемогами села, як Бадалово, Яноші, Боржава, Косонь тощо. Поки невідомо, чи виступатимуть в обласному чи районному чемпіонаті ФК “Берегово”, Дийда, В.Бийгань, які торік ще представляли район в обласних змаганнях.

Правда, в районі добре розвинутий дитячий футбол. Лише при Берегівській районній ДЮСШ (директор Олександр Чегіль) у різних вікових групах даним видом спорту займаються 170 хлопчиків та 30 дівчат. Керівництво закладу планує також відкрити філіал у смт.Батьово, де зібрати здібних дітей з навколишніх сіл – Свободи, Бакоша, Данилівки тощо. Три команди в категоріях U-15, U-13 та U-11 виступають у дитячо-юнацькій лізі Закарпаття. Буквально в суботу-неділю берегівський клуб U-15 виборов золоті медалі на традиційному зимовому турнірі в Матесалці, а команда U-13 здобула “срібло” на подібних змаганнях у Фегирдьормоті.

“Поєдинки дитячих команд різних вікових категорій з ровесниками сусідньої Угорщини в нас розписані до кінця лютого,- ділиться Олександр Чегіль.- Це хороша підготовка до офіційних матчів. Прикро лишень, що коли хлопці “підростають” до дорослих команд, більшість з них теж їдуть на навчання або роботу за кордон.” До того ж у самому районі створено дитячо – юнацьку лігу, де щороку беруть участь від 8 – до 10 дитячих команд.

Зимова першість району проходитиме на стадіоні в Чопівці, резервним буде поле в Запсоні. У першому турі силами поміряються ФК “Вари” – ФК “Зірка” (Берегово), ФК “Артос” (Гать) – ФК “Талісман” (В.Береги), ФК “Батьово” – ФК “Берегуйфолу” та ФК “Запсонь” – ФК “Кідьош”.

Нагадаємо, двоє закарпатців можуть поїхати на Олімпійські ігри до Південної Кореї.

Читайте на ГК:“Мама хоче закрити його від усього світу”: на Закарпатті на світ з'явилося “дитинча” з обличчям у формі серця (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Важка втрата для кожного: 46-річний закарпатець приєднався до лав “Небесного війська” (ФОТО)
Читайте на ГК:“Щоб ми мали можливість жити”: ще один закарпатець відправиться в останню земну путь (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська