1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

В Ужгороді юні спортсмени змагалися на «Новорічно-різдвяному турнірі» з футболу

13.01.2018 14:06 Спорт

У спорткомплексі «Юність» відбувся фінальний етап традиційного «Новорічно-різдвяного турніру» за участю юнацьких команд 2005-06 та 2007-08 років народження.

У спорткомплексі «Юність» відбувся фінальний етап традиційного «Новорічно-різдвяного турніру» за участю юнацьких команд 2005-06 та 2007-08 років народження.

На змагання у кожній віковій групі зїхалися по вісім найкращих команд краю, які до цього змагалися в своїх зонах, повідомив Ужгород.

У старшій віковій групі серед восьми претендентів в боротьбі за звання найкращої команди турніру активно вступили дві команди ДЮФК «Мукачево» 2005 та 2006 р.н.

Відкривали турнір команда ДЮФК «Мукачево» - 2005 р.н. з однолітками ужгородського СДЮСШОРу. Підопічні Івана Фізера завдяки єдиному голу зуміли переграти ужгородців.

У групі В підопічні Мирослава Бундаша (ДЮФК «Мукачево» 2006 р.н.) зійшлися з командою Михайла Іваниці – ФК «Зінедін» (Ужгородський район). Ця зустріч завершилася без голів – 0:0.

У наступному матчі ДЮФК «Мукачево -05»  перемагає команду Ігоря Муски (ДЮСШ «Берегово» ) – 1:0, а «Мукачево-06» впевнено долає ФК «Сільце» - 4:2.

У заключному матчі групового етапу команда І.Фізера, яка вже достроково вийшла до півфінальної стадії, зіграла внічию з юнаками хустського «Нарцису» - 0:0, а от підопічні Мирослава Бундаша вирішили не збавляти  обертів і впевнено святкують вікторію – 2:0 в протистоянні з ДЮСШ «Тячів».

Тож у півфіналах ДЮФК «Мукачево-05» зійшовся з командою, яка посіла другу сходинку  в групі В – СК «Зінедін». Першими свою нагоду зі штрафного удару реалізували шанувальники нинішнього тренера мадридського «Реалу», але все ж мукачівськці футболісти наприкінці поєдинку зуміли встановити паритет – 1:1. За предстваництво в фіналі гравці вирішували в серії після матчевих пенальті.  В цьому аспекті мукачівці зуміли перестріляти «Зінедін» - 4:3.

В другому півфіналі ДЮФК «Мукачево-06» мірявся силами   з СДЮСШОР. У цьому протистояння єдиний гол мукачівців вирішив долю наступного фіналіста.

Тож матч за лідерство на турнірі вирішували дві команди ДЮФК «Мукачево». Слід зауважити, що в зональних змаганнях молодші гравці, вихованці Мирослава Бундаша зуміли здолати старших одноклубників. Тож у цьому протистоянні підопічні Івана Фізера прагнули реваншу. До слова, їм це вдалося, завдяки єдиному мячу Олександра Косовщука  ДЮФК «Мукачево-05» стає переможцем у своїй віковій групі.

Третю сходинку займає команда «Зінедін», яка в серії післяматчевих пенальті виграє в СДЮСШОРу- 2:1.

А от шлях до перемоги команди ДЮФК «Мукачево-07» був тернистим. У першій зустрічі підопічні Віталія Міклоша поступилися СДЮСШОР – 0:1, проте в другому поєдинку впевнено перемагають ДЮСШ (Виноградів) – 2:0. В заключному матчі групового етапу з ДЮСШ «Бронька», попри вагому перевагу і купу нереалізованих нагод  поєдинок завершився внічию – 0:0. Але завдяки кращій різниці забитих-пропущених м’ячів саме наша команда проходить до півфіналу.

За вихід до фіналу мукачівці зійшлися з хустським «Нарцисом». Ця зустріч вийшла напруженою, насиченою боротьбою. Лише в завершальні хвилини наша команда таки зуміли пробити насичений захист хустян, реалізувати свою нагоду  й вийти до фіналу, де вже на нас чекав ужгородський «Олімп», який здолав СДЮСШОР.  

Заключний матч між ДЮФК «Мукачево» та «Олімпом» завершився внічию – 0:0, а от в серії післяматчевих пенальті вдача була на боці нашої команди – 5:4.

Третіми стали футболісти СДЮСШОРу, які перемагають «Нарцис» - 1:0

Тож мукачівці тріумфують на турнірі й везуть додому три кубки – два золоті та срібний.

Окрім того, ще троє гравців команд ДЮФК «Мукачево» стали кращими в номінаціях.

У віковій групі 2007/08 кращим воротарем було визнано кіпера нашої команди Олександра Гунгредера.

У номінації «Кращий захисник» організатори визнали кращим Івана Кузьму з СДЮШОР

«Кращий нападник» - Артур Канчій з ужгородського «Олімпу»

У віковій групі 2005/06 також у номінації «Кращий воротар» переміг страж воріт ДЮФК «Мукачево-06» - Іван Кубарич. А кращим захисником став гравець ДЮФК «Мукачево-05» - Роман Мешко.

«Кращий нападник» - дістався гравцю «Зінедін» Микиту Крацьоні.

Церемонію нагородження переможців та призерів та номінантів проводили змс Василь Турянчик, голова дитячого комітету ФФЗ Олександр Чегіль та заступник голови ФФЗ Мирослав Щербей.

Роман СЕНИШИН.

Нагадаємо, двоє закарпатців можуть поїхати на Олімпійські ігри до Південної Кореї.

Читайте на ГК:"Спідниці пішли у бій": на Закарпатті жінки  силою відтягували від ТЦК військовозобов'язаного (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Жорсткі вимоги у прикордонній смузі: що вимагатимуть від закарпатців й приїжджих за новими стандартами?
Читайте на ГК:Спецоперація на Закарпатті: 10 учасників потужного угрупування взяли під варту без права на заставу
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська