1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

На Закарпатті провели останній шаховий турнір року

30.12.2017 20:57 Спорт

Завершили рік ужгородські шахісти на мажорній ноті, взявши участь у сильному передноворічному бліц-турнірі, який відбувся 24 грудня, напередодні католицького Різдва, у шаховому клубі СЦД "Ювентус".

Завершили рік ужгородські шахісти на мажорній ноті, взявши участь у сильному передноворічному бліц-турнірі, який відбувся 24 грудня, напередодні католицького Різдва, у шаховому клубі СЦД

За перемогу боролися дев’ять кандидатів у майстри та 9 першорозрядників, які грали за коловою системою. Потужним стартом – 5 перемог поспіль – турнірну таблицю впевнено очолив один із фаворитів Юрій Ісак.

У шостому турі на лідера чекало нелегке випробування в протистоянні зі ще одним фаворитом Олександром Подгорновим.

Напружена боротьба завершилася перемогою Олександра, тож на верхніх щаблях утворилося двовладдя.

Попереду в обох претендентів на перемогу було чимало сильних суперників і складних поєдинків. Дивно, але в наступних одинадцяти партіях обидва конкуренти не втратили жодного очка! Фінішу обидва дісталися з чудовим результатом – 16 очок із 17 можливих. Але перший приз останнього турніру року дістався Олександру Подгорнову, який переміг конкурента в особистій зустрічі. Третю сходинку спортивного п’єдесталу посів Михайло Балога, який теж потужно виступив, набравши 14,5 очка, але поступився обом переможцям. У бліц-турнірі, як завжди, грали багато ветеранів, старших за 60 років. Перший приз у цій номінації дістався Аркадію Воровичу (11 очок).

А другу і третю позицію з 10 очками посіли Віктор Шталь та Володимир Артамонов. Після завершення змагання, коли стихли шахові пристрасті, в клубі відбулося засідання Ужгородської міської федерації шахів.

Аркадій ВОРОВИЧ

obolok.com.ua.

Нагадаємо, двоє закарпатців можуть поїхати на Олімпійські ігри до Південної Кореї.

Читайте на ГК:"Спідниці пішли у бій": на Закарпатті жінки  силою відтягували від ТЦК військовозобов'язаного (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Жорсткі вимоги у прикордонній смузі: що вимагатимуть від закарпатців й приїжджих за новими стандартами?
Читайте на ГК:Спецоперація на Закарпатті: 10 учасників потужного угрупування взяли під варту без права на заставу
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська