1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Юні мукачівські футболісти змагалися на міжнародному турнірі в Угорщині

08.11.2017 11:06 Спорт

Серед 8 футбольних академій мукачівці – четверті.

Серед 8 футбольних академій мукачівці – четверті.

Команда «Мункач футбольна академія» з юних гравців 2008 р.н. (U-10) взяла участь у міжнародному турнірі між академіями карпатського басейну, який відбувся в угорському містечку Кішварда. Загалом участь у цьому дебютному турнірі взяли 8 академій з Румунії, Хорватії, Сербії, Словаччини, України та представники господарів.

У групу А потрапили господарі – «Варда ШЕ», румунська«Чіксереда-1», сербська ФК «Тополя» та словацька «Дунайська Стреда».

У першому матчі мукачівці зійшлися з румунською ФК «Чіксереда-2». Наші хлопці доволі впевнено провели поєдинок, забивши в першій половині зустрічі 2 голи – відзначилися Юрій Русин та Микола Гоблик, але вже в другому таймі мукачівці дещо збавили обертів і пропустили два м’ячі у власні ворота, проте, завдяки старанням Андрія Горвата відновили перевагу, та й румуни не здавалися й знову зрівняли рахунок. Але все ж, чудову комбінацію мукачівців завершив Микола Гоблик, і приніс перемогу нашій команді – 4:3.

В наступній зустрічі мукачівцям протистояв хорватський «Осієк», який у попередньому матчі розгромив угорський «Ференцварош» – 8:1. Хорвати почали досить активно і на 12-й хвилині першого тайму змогли вразити наші ворота. Та в другій частині поєдинку за рахунок самовіддачі закарпатці зуміли нав’язати боротьбу і таки зрівняли результат двобою. Дальнім ударом з лінії поля кіпера хорватської команди змусив помилитися Микола Гоблик.

У заключному матчі групового етапу наша команда грала не боячись відповідальності за результат, адже угорський «Ференцварош» поступився румунській «Чіксереді 2» з рахунком – 1:2, тим самим забезпечивши нам вихід у півфінал. Тому тренер Віктор Міклош дав можливість пограти гравцям, які не потрапляють до основного складу. В результаті ми поступилися з рахунком – 2:4. У складі МФА голи забивали Андрій Горват та Віктор Мазурець.

Тож після матчів групового етапу мукачівці посіли другу сходинку в своїй групі з 4-ма очками в активі, перше в «Осієка» (7 очок). Третє та четверте місця розділили «Ференцварош» та «Чіксереда 2», які здобули по 3 залікові бали.

В півфіналі наша команда зійшлася з найсильнішою командою групи А – румунською «Чіксереда-1». У цьому двобої румуни з перших хвилин почали домінувати й свою перевагу систематично втілювали в забиті м’ячі. До кінця поєдинку перевага румунської команди була тотальною й зустріч завершилася поразкою МФА з рахунком 0:8. Як зауважив спортивний директор МФА Золтан Сільваші румунська академія вже впродовж трьох років працює за програмою «Академії Пушкаша», й результат як бачите – очевидний.

Наступного ігрового дня у матчі за третє місце МФА зійшлося з однолітками «Варда ШЕ», які в півфіналі поступилися «Осієку» – 1:3.

Мукачівці з перших хвилин показали доволі непогану гру, довго контролювали м’яч, вдало розігрували. І вже на 8-й хвилині поєдинку зуміли реалізувати свою атаку, яку точним ударом у кут воріт завершив Стас Максименко. Але після цього «Варда», наче прокинулася, й вже господарі перебрали іціативу й уже не відпустили її до кінця зустрічі. Вони швидко зрівняли рахунок у матчі, а далі вколотили в наші ворота ще чотири м’ячі. В заключному матчі терпимо поразку 1:5 й у підсумку займаємо четверте місце. А переможцем дебютного турніру академій стали вихованці хорватського «Осієка», які здолали в фінальній зустрічі «Чіксереду-1» – 4:0, повідомляє прес-служба МФА.

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська