1. Новини Закарпаття
  2. >

Себастьєн Ож'є став п'ятикратним чемпіоном світу з авторалі

29.10.2017 23:43 Спорт

Француз привів до перемоги приватну команду, яка до нього не вигравала жодного ралі.

Француз привів до перемоги приватну команду, яка до нього не вигравала жодного ралі.

Француз Себастьєн Ож'є в неділю став п'ятикратним чемпіоном світу з авторалі, приїхавши третім на Ралі Великобританія, повідомив Autosport.

Перемогу в гонці здобув пілот M-Sport Елфін Еванс, який став першим британцем після Річарда Бернса в 2000 році, якому вдалося перемогти на домашньому етапі.

Але головна увага в процесі всього уїк-енду в Уельсі була прикута до головних претендентів на титул Себастьєну Ож'є та Тьєррі Невілю. Кілька разів француз і бельгієць обмінялися позиціями. У неділю вранці вперед вирвався Невіль, який до завершальної спецділянки відірвався на шість секунд.

Третього місця в генеральній класифікації Ож'є було досить, щоб достроково завоювати титул. Але для цього йому потрібно було набрати як мінімум один бал на бонусній спецділянці при кращому часі Невіля.

Ож'є поставив крапку в чемпіонаті ще навіть до того, як фінальний СУ завершив його суперник. Попадання в топ-3 гарантувало йому дострокову перемогу в чемпіонаті.

Після чотирьох титулів, завойованих в складі заводської команди Volkswagen, француз став чемпіоном у складі приватної M-Sport Ford, яка за п'ять попередніх років не виграла жодного ралі.

Читайте на ГК:Війська західних країн можуть опинитися в Україні: заява ексспецпредставника США в Україні
Читайте на ГК:Google стане платним?: користувач повинен буде заплатити за пошуковик в деяких випадках
Читайте на ГК:Вчені відкопали рідкісне кумедне видовище: "пікатний" момент застряг у шматку бурштину (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська