1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У берегівському Бадалові відкрили штучне футбольне поле

19.10.2017 10:17 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

Бадалівські команди завжди мали славу грізного суперника.

Бадалівські команди завжди мали славу грізного суперника.

Але останнім часом село з 1700 населенням не знає, що таке футбольні баталії в рідних стінах: неодноразовий чемпіон та володар Кубка району ФК “Фенікс” припинив своє існування.

“У зв’язку з масовим ви’їздом молоді на роботу або навчання в сусідні країни в Бадалові майже не залишилось юнаків, здатних копати у лобду,- сказав голова села Імре Салої.- Сподіваємось, що з відкриттям сучасного міні-поля із штучним покриттям у нас з’явиться чимало здібних хлопців, які відновлять колишню спортивну славу своєї малої батьківщини.”

Новою спорудою можуть скористатись усі бажаючі – від малечі та школярів до підліткових обдарувань та дорослих. На будівництво об’єкту з місцевих бюджетів було виділено понад 1 мільйон гривень.

“Нинішнє поле – це плід спільної діяльності угорських депутатських фракцій у радах різних рівнів,- наголосив у вітальному слові член обласного парламенту, уродженець Бадалова Чаба Пийтер.- Загалом теперішнього року заплановано відкрити 12 таких об’єктів: незабаром здаватимуться в експлуатацію поля зі штучним покриттям у Берегівській угорській гімназії та Тячівському ліцеї.”

Зупинився депутат і на болючих питаннях викладання предметів у школах національних меншин, що випливають із прийнятого в Україні закону про освіту.

“Однозначно будемо відстоювати право на навчання наших дітей на рідній мові,” – акцентував Чаба Пийтер.

Місцевий реформатський священик Жолт Шапі благословив споруду та її господарів на високі досягнення.

На завершення газон “проекзаменували” футболісти. Відбувся міні-турнір за участю 4 команд з навколишніх сіл. Після напруженої боротьби перше місце завоювали гості з Голалбора. “Срібло”  дісталось спортсменам Чоми. 3-4 сходини п’єдесталу розділили гравці Бадалова та Гечі.

Нагадаємо, у Виноградові пройшов головний матч обласної першості з футболу.

Читайте на ГК:“Для чого це все виставляння в мережі?”: ДТП “розбрату” в Берегові (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Закарпатка потрапила у руки тирана-чоловіка: кривдник погрожував розправою (ФОТО)
Читайте на ГК:Серце щемить від болю: на Закарпатті пожежа забрала життя 19-ти чотирилапих пухнастиків (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська