1. Новини Закарпаття
  2. >

Юні «карпатівці» перемагають на турнірі-меморіалі «Кубок Карпат» з гандболу

26.09.2017 09:45 Спорт

З 22 по 24 вересня 2017 року у чудових залах СК «Юність» пройшли змагання традиційного міжнародного турніру з гандболу «Кубок Карпат», пам’яті почесних працівників гандболу Закарпатської області.

З 22 по 24 вересня 2017 року у чудових залах СК «Юність» пройшли змагання традиційного міжнародного турніру з гандболу «Кубок Карпат», пам’яті почесних працівників гандболу Закарпатської області.

Цей турнір присвячений першим директорам СДЮСШОР з гандболу «Карпати» Ю. Башу та Ю. Телепаничу, начальнику ГК «Карпати» В. Іщенку та першому завучу СДЮСШОР з гандболу «Карпати» Й. Швингулі. У змаганнях прийняли участь команди дівчат 2003-2004 р.р.н. з міст Міхайловце (Словаччина – дві команди), м.Бельци (Молдова), м.Київ, м.Хотин, м.Овідіопіль та дві команди СДЮСШОР з гандболу «Карпати». Також паралельно у турнірі приймали участь і команди юнаків 2004-2005 р.р.н з міст Бельци (Молдова), м. Нововолинськ, м.Іванівка, м. Красилів, м.Овідіопіль та СДЮСШОР з гандболу «Карпати» м. Ужгород, повідомляє Uzhgorod.net. 

У гандбольних баталіях дівчат особливо виділялись чемпіонки України – команда СДЮСШОР з гандболу «Карпати-1», яку тренує Беке Д.О. Спортсменки легко справлялись зі своїми суперницями і команда виглядала як єдиний суцільний, злагоджений моноліт. Вдавались і швидкі переходи, і кидки з різних позицій, і в захисті ужгородкам не було рівних. І цілком прогнозоване і заслужене 1 місце у міжнародному турнірі. Молодші наші дівчата – команда 2004 р.н., яких тренує Шукаль О.Г. теж не пасла задніх. З кожною грою вони додавали у грі й виглядали все краще і краще. Але відсутність ігрового досвіду і все таки старші суперниці дозволили команді СДЮСШОР-2 посісти тільки 6 сходинку турнірної таблиці з 8 команд-учасниць.

У змаганнях серед юнаків все складалось по іншому. Досить рівно виглядали всі команди і до останнього дня ніхто не міг спрогнозувати, хто посяде першу сходинку змагань. Хочеться сказати, що підопічні місцевої СДЮСШОР з гандболу «Карпати», яких тренує суддя ЄГФ Шайбаков А.Є. показали справжній характері волю до перемоги. І після програної гри з молдаванами зуміли налаштуватись і дати бій всім іншим командам і як результат – також перше місце турніру.

У кожній команді були визнані по два кращих гравця, які отримали цінні подарунки, а також були визначені найкращі гравці всього турніру по амплуа: кращий бомбардир, кращий воротар та найтехнічніший гравець турніру.

Кращими гравцями в ужгородських командах стали: СДЮСШОР -1 дівчата Гавріш А. та Сенинець Ю., СДЮСШОР-2: Орос Л., Шпонтак Д., а у юнаків : Беке Д. та Лісій Д. За підсумками тренерського та суддівського голосування кращим бомбардиром усього турніру серед дівчат стала гандболістка СДЮСШОР-1 Когуч Є.,  кращим воротарем -Стадник А. з СДЮСШОР -2, а серед юнаків кращим воротарем визнаний ужгородець Шайбаков Н.

Також були вручені призи представниками гандбольних клубів «Карпати» як жіночої та а кращим гравцям із ужгородських команд, яких представники клубів хотіли б бачити у майбутньому у своїх складах. Серед дівчат від капітана команди «Карпати» Кильч Т. приз отримала Петрів А., а у юнаків – подарунок вручив гол. тренер Бухлак Ю. капітану ужгородців – Воробієнку Б.

СДЮСШОР з гандболу «Карпати» висловлює щиру подяку за організацію і проведення турніру управлінню молоді та спорту ОДА, Закарпатському відділенню НОК України, обласному центру здоровя населення «Спорт для всіх» та керівництву гандбольних клубів жіночої та чоловічої «Карпати».

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська