1. Новини Закарпаття
  2. >

Тренер з фехтування Сергій Горецький : спорт на Закарпатті живе завдяки ентузіастам своєї справи / ВІДЕО

21.09.2017 19:30 0 Спорт

Фехтування на Закарпатті уже кілька років поспіль є одним із найуспішніших видів спорту.

 У тренувальних залах із дітьми працюють імениті наставники, які колись, так само, вперше брали до рук клинки та виходили на фехтувальні доріжки. Один із них – старший тренер ОК ДЮСШ «Динамо» Сергій Горецький, повідомляє .

Навчатися починав на історичному факультеті УжНУ, а здобув педагогічну освіту уже у 2000-х. Активно займався фехтуванням до 25 років, а потім була кількарічна пауза. На роботу до спортивного залу «Динамо» в Ужгороді повернувся у 2008-му. Зараз  троє дітей Сергія Сергійовича та двоє племінників займаються фехтуванням та досягають спортивних успіхів.

Уже 10 років Сергій Сергійович виховує чемпіонів області та України, учасників міжнародних стартів, призерів всесвітніх змагань. Працював також і старшим тренером кадетської збірної України. Каже: його робота – це покликання душі і без любові та поваги до дітей – неможливо досягти успіхів.  Кожен, якщо дотримуватиметься дисципліни та докладе зусиль, може виховати у собі Чемпіона.

Сергій Горецький переконаний: спорт на Закарпатті живе завдяки ентузіастам своєї справи. І йдеться не тільки про фехтування. Свій же вид називає шляхетним, бо ніде так не загартовується характер, як у фехтуванні.

 

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська