1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Світ
  4. > >

Польський гонщик повернувся за кермо Формули 1 через шість років після аварії

02.08.2017 21:59 Спорт

Роберта Кубіцу вважають одним з претендентів на місце в Renault.

Роберта Кубіцу вважають одним з претендентів на місце в Renault.

Польський гонщик Роберт Кубіца у середу, 2 серпня, повернувся за кермо боліда Формули 1. Це сталося через шість з половиною років після аварії на ралі Ронді ді Андора в Італії, яка ледь не коштувала йому життя.

Кубіцу вважали одним з кращих гонщиків свого покоління поряд з Льюїсом Гемілтоном (триразовий чемпіон світу) і Себастьяном Феттелем (чотириразовий чемпіон світу). Але аварія, яка сталася на початку 2011 року, поставила хрест на його кар'єрі. Автомобіль Кубіци проткнула металева рейка безпеки і сильно пошкодила його руку. Кінцівку вдалося врятувати, але функціональність до неї повністю не повернулася досі.

Втім, у 2013 році Кубіца повернувся в ралі, а в 2017 році отримав можливість провести тести на старих болідах Renault (за цю команду він виступав перед тим, як потрапити в аварію). Швидкість поляка вразила команду, і його запросили провести тести на звивистій трасі Хунгароринг, щоб перевірити його здатність керувати нинішніми, складнішими автомобілями.

Як повідомляє Autosport, поляк проїхав в цілому 142 кола, що дорівнює двом гоночним дистанціям, а його найкращий час склав 1.18,572. Це четвертий результат за сьогодні, він на 1,448 секунди повільніший від часу лідера Себастьяна Феттеля, але майже на дві секунди швидший аніж результат молодого гонщика Ніколя Латіфі, який виступав на цьому боліді Renault у перший тестовий день.

Зараз за Renault виступають Ніко Гюлькенберг і Джоліон Палмер. І якщо позиції першого в команді непохитні, то Палмер не демонструє сильних результатів. Існує думка, що у наступному сезоні він може позбутися місця в Renault і його отримає Кубіца.

Нагадаємо, Феттель виграв Гран-прі Угорщини.

Читайте на ГК:Українських дітей у Польщі зобов’яжуть піти до місцевих шкіл: подробиці
Читайте на ГК:У Польщі 18-річний українець загинув під час погоні: деталі інциденту
Читайте на ГК:Одна із європейських країн готує зміни для біженців з України: що важливо знати
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська