1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

На Міжгірщині відбудуться міжнародні змагання з даунхілу

27.07.2017 15:45 Спорт

18-20 серпня відбудется єдина в Україні гонка PylypetsGravityRace, із статусом UCI (Міжнародний союз велосипедистів) Class 1 із даунхілу.

18-20 серпня відбудется єдина в Україні гонка PylypetsGravityRace, із статусом UCI (Міжнародний союз велосипедистів) Class 1 із даунхілу.

Ось уже  4 –тий рік поспіль велосипедисти з’їжджаються на гору Гимбу, що у селі Пилипець, на Закарпатті, адже там  проводяться наймасовіші змагання із швидкісного спуску. Цьогоріч в рамках міжнародної гонки PylypetsGravityRace, додасться ще й окремий залік Відкритого Чемпіонату України з даунхілу, повідомляє Заголовок.

«Особливість цих змагань,  у тому що траса є дуже складна на ній і велика кількість стрімких спусків, складні різкі повороти (контрнахили), на трасах є кам’яні секції, трампліни, вильоти, додаткову складність створюють ще й коріння дерев», – каже Олексій Смірнов, співорганізатор  змагань Pylypets Gravity Race, і додає, саме за цим екстримом байкери і приїздять до України.

Торік змагались за титул найшвидшого велосипедисти із Литви, Шотландії та України,а головним комісаром (суддею) був Чараламбос Рігас з Греції.

Попри складність  траси, байкери  розвивають швидкість  до 60 км на годину. Звісно без травм не обходиться, але під час змагань на території  буде декілька карет швидкої допомоги, а також патрулі надзвичайників.

Нагадаємо, ужгородські Карпати стартують в жіночій Суперлізі з домашнього поєдинку.

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська