1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Чемпіонат Закарпаття з футболу: Домашній «Копанський Шаманінг»

18.07.2017 12:27 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

Про перші підсумки виступів ще одного колективу з Виноградівщини далі.

Про перші підсумки виступів ще одного колективу з Виноградівщини далі.

«Велика Копаня» з року в рік завоювала звання домашньої команди. Навіть перехід зі Сходу на Захід першої ліги не вплинула на те, що підопічним Михайла та Івана Фуриків у першому колі традиційно важко підкорювались поєдинки на виїзді. У п’яти поєдинках на чужих полях забито скромні 1.2 голи за матч і здобуто тільки 20 %-ків можливих нічиїх. Безумовно кращим виїзним матчем земляків Юрія Чонки, який став також кращим їх поєдинком першого кола, став двобій 11-го туру в Новому Давидкові, де підступний камбек від «жовтих» змусив червоніти одного з фаворитів змагань «імені Ференца Медвідя».  Непогану гру продемонстрували вони й у Чопі та Великому Березному. Саме настирність у цих поєдинках дозволила «Копані» повноцінно (за здобутими та втраченими балами) увійти до першої десятки підсумкової таблиці першого кола виїзних матчів Західної зони.     

У рази краще діяли гравці з села близнюків неподалік власних лікувальних джерел, де атакувальна ланка розкрилась у всій своїй красі й у шести матах забивала в середньому по 2.67 м’яча за гру (при середній від одного клубу за один домашній поєдинок усієї ліги – 2.47 гола), що є аналогічним до досягнення «Березного» й є четвертим-пятим показником. Не інакше, як у «Великої Копані» є свій домашній «Шаман», який раз-за-разом змушує опонентів виймати м’ячі з сітки й не дозволяє забивати в чужу браму.

Не менш продуктивно працювали воротарі, опорна та захисна ланки. Як наслідок, Михайло Роман та партнери по позиції вдома пропускали в середньому рівно по одному голу за гру (при середньому аналогічному показнику від одного клубу за один матч – 1.5 м’яча), що що є третім показником Західної зони й не набагато поступається другому досягнення від «Бобовища» (0.8 гола за поєдинок). Кращими домашніми матчами підопічних Фуриків були досить упевнені перемоги 1-го й 4-го турів над «Рутенією» й «Соколом» та погром 10-го туру «Невицького Замку». Досить ефектним було й побиття 8-го туру «Ракошина». Загалом, у 6-ти домашніх матчах здобуто 66.7 %-ка можливих перемог та 16.67 % можливих нічиїх, що дало в сумі 72.22 %-ка можливих залікових очок та дозволило увійти до призової зони підсумкової таблиці домашніх матчів першого кола, якщо тільки рахувати за здобутими балами.

Загалом у весняно-літній частині першості клуб із Виноградівщини у одинадцяти матчах в середньому забивав рівно по 2 м’ячі за гру (при середній однієї команди в одному матчі всієї Східної зони – 1.97 гола за поєдинок), що дозволило здобути 36.36 %-ка можливих перемог і отримати аналогічний показник можливих нічиїх, та дало в сумі 42.42 %-ка можливих залікових очок та дозволило увійти до провідного сикстету загальної підсумкової таблиці першого кола Західної зони.

Євген СВИЩО для «Голос Карпат».

Нагадаємо, на Виноградівщині вмирає сільський футбол.

Читайте на ГК:На Виноградівщині стався порив на водопроводі: які вулиці залишаться без води (ПЕРЕЛІК)
Читайте на ГК:На Закарпатті відключатимуть світло: де не буде електроенергії понад 7 годин
Читайте на ГК:"Пальмова лихоманка" на Закарпатті: екзотичні дерева в Ужгороді виявились не першими в області (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська