1. Новини Закарпаття
  2. >

Україна – Угорщина: зустріч через 25 років

25.05.2017 10:09 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

На поєдинок очікується приїзд прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

На поєдинок очікується приїзд прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Свій перший міжнародний товариський матч збірна України зіграла рівно 25 років тому на стадіоні “Авангард” в Ужгороді із збірною Угорщини. Тоді суперник переміг з рахунком 1:3. Лік голам у нашій команді відкрив закарпатець Іван Гецко. На згадку про той історичний поєдинок 30 травня на “Авангарді” планують знову провести зустріч згаданих команд.

Готовність вийти на газон з тодішнього складу українців уже підтвердили 9 футболістів, серед яких й Іван Гецко. Як і 25 років тому збірну виведе на поле капітан команди Юрій Шелепницький. Готуватиме гравців до поєдинку Анатолій Дем’яненко.

“Угорською збірною на стадіоні в Ужгороді керуватиме Імре Геллеї,- каже Голосу Карпат менеджер ФІФА, давній друг закарпатців Шандор Варга.- З тодішніх гравців 30 травня на стадіоні “Авангард” виступлять 8-9 спортсменів, серед них і Йожеф Кіпріх, котрий у 1992 році забив українцям 2 голи.”

На поєдинок очікується приїзд прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. А перед початком матчу планується відкриття меморіальної дошки, присвяченій історичній зустрічі двох збірних 25 років тому.

Як повідомляв Голос Карпат раніше, в Ужгороді зіграють матч ветерани футбольних збірних Угорщини та України.

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська