1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Незабаром у Перечині відбудеться напівмарафон

23.05.2017 15:29 Спорт

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів Перечинського напівмарафону Федора Фекете, який проходитиме 28 травня.

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів Перечинського напівмарафону Федора Фекете, який проходитиме 28 травня.

Стартуватимуть марафонці з площі Жупанатської в Ужгороді 28 травня о 10.00 з площі Жупанатської (Закарпатський обласний художній музей). Бігтимуть учасники 22 км 199 метрів до центру Перечина, де й буде фініш. Про це розповіли Іван Погоріляк, міський голова Перечина та Федір Шандор, співголова оргкомітету, повідомив Перший кабельний.

«Вдруге проводимо напівмарафон, захід викликав великий інтерес. Тому цього року вже зареєстровано удвічі більше учасників. Кількість їх зросте ще до початку старту, багато приходять безпосередньо перед початком напівмарафону,- розповів Іван Погоріляк. – Цього року багато цікавинок та нових пунктів програми. Ми запланували дитячі забіги: у Перечині маленькі діти бігтимуть дистанцію 618 м, стільки років Перечину. Саме в останній тиждень травня ми святкуємо День Перечина. Старші діти бігтимуть 1399 м, це рік заснування Перечина. Усім підготовані спеціальні медалі, нагороди, імена учасників викарбують на дошці, встановленій у сквері Ф.Фекети».

Наразі зареєструвалися 44 особи , реєстрація здійснюється он-лайн. Зареєструватися можна буде також у день забігу.

Організатори також нагадали, що Перечинський напівмарафон проводиться в честь легендарного листоноши Федора Фекети, який долав щодня десятки км з Ужгорода до Перечина і у зворотному напрямку. А також з метою популяризації фізкультури і здорового способу життя.

Нагадаємо, закарпатський активіст пробіг 250-ти кілометровий марафон.

Читайте на ГК:Вісім років японського "чуда": на Закарпатті одне із міст перевтілилось в чарівного метелика (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:На Перечинщині ліквідували масштабну пожежу на підприємстві (ФОТО)
Читайте на ГК:На Закарпатті вчителю предмета «Захисту України» вручили відзнаку командувача ОК «Захід» (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська