1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

В області започатковують новий фестиваль «Богатирі Закарпаття»

11.05.2017 15:25 Спорт

11.05.2017 року о 12:00 в приміщенні Ужгородського прес-клубу відбулась прес-конференція за участі представників федерації стронгмену України в Закарпатській області.

11.05.2017 року о 12:00 в приміщенні Ужгородського прес-клубу відбулась прес-конференція за участі представників федерації стронгмену України в Закарпатській області.

Організатори розповіли про деталі заходу та про подальші плани силачів на Закарпатті.

«Хочеться наголосити на всесвітній славі Закарпаття, як батьківщини одного з найсильніших чоловіків людства – Івана Сили (Івана Фірцака, Кротона). Наша область стає не лише землею, що народжує богатирів, але і краєм в якому продовжуватиме свій розвиток стронгмен як найбільш видовищніший виду спорту. В якому ми можемо побачити унікальних людей, що вражають своїми над можливостями» , - зауважив Ярослав Перец.

Олексій Мальцев, рекордсмен України (у вправах «Щит» та «Дамбл») розповів про передумови всплеску активності заходів за участі ломусів України: «

З березня минулого року офіційно зареєстровано відокремлений підрозділ Федерації Стронгмену України в Закарпатській області. Неодноразово ми виступали в показових заходах задля популяризації стронгмену. Згадуючи популярність «Богатирських Ігор» та Василя Вірастюка, зокрема, закарпатські стронгмени неодноразово показували високий клас. На цьому плацдармі ми готові створити нові видовищні фестивалі, що пропагуватимуть здоровий стиль життя та європейський рівень відпочинку».

«Це лише початок, оскільки цим заходом ми започатковуємо постійний фестиваль «Богатирі Закарпаття», що в перспективі прийматиме спортсменів із усього світу. Програма заходу є унікальною в своєму роді, зокрема суддівство найсильнішої людини світу Василя Вірастюка лише підігріє зацікавленість закарпатців до цього виду спорту», - повідомив Андрій Сусол.

Як повідомляв ГК раніше, у Мукачеві змагатимуться воркаутери.

Читайте на ГК:Спецоперація на Закарпатті: 10 учасників потужного угрупування взяли під варту без права на заставу
Читайте на ГК:"Сльози прощання, ще не висохли": закарпатці проводжали в останню путь загиблого захисника (ФОТО)
Читайте на ГК:На Закарпатті розгорівся скандал через смерть чоловіка на зупинці в обласному центрі (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська