1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

В Ужгороді пройшов головний обласний турнір із шахів

06.04.2017 21:44 Спорт

Цьогорічний головний обласний турнір відбувся 1 та 2 квітня в Ужгородському шаховому клубі СЦД «Ювентус». За чемпіонські лаври боролися 17 кандидатів в майстри та 21 першорозрядник.

Цьогорічний головний обласний турнір відбувся 1 та 2 квітня в Ужгородському шаховому клубі СЦД «Ювентус». За чемпіонські лаври боролися 17 кандидатів в майстри та 21 першорозрядник.

На шаховий вогник з’їхалися спортсмени Ужгорода, Мукачева, Виноградова, Берегова, Іршави, Сваляви і Рахова, повідомив Оболок.

Потужно стартували чотирма  перемогами поспіль ужгородці Володимир Рижонков та Михайло Балога. У п’ятому турі відбулося дербі, в якому вікторію святкував Володимир Рижонков. Здавалося, лідера вже ніхто не зупинить, однак в передостанньому шостому турі йому довелося зазнати гіркоту поразки в поєдинку з Анатолієм Маляром.

Доля чемпіонства вирішувалася в останньому турі у двох партіях: Балога-Маляр та Рижонков-Щербак. У другій партії справа йшла до нічиєї, але юний свалявець, якому пів-очка нічого не давали,  вирішив загострити ситуацію. Ускладнення виявилися на користь ужгородця і гострий поєдинок завершився його перемогою. Свій останній двобій виграв і Михайло Балога. Тож обидва конкуренти з високим результатом 6 очок з 7 можливих дісталися фінішу. Вищий коефіцієнт та особиста перемога дозволили  Володимиру Рижонкову втретє у своїй спортивній кар’єрі вибороти титул чемпіона області.

Михайло Балога виборов «срібло», що теж є хорошим результатом, хоча, знаючи максималізм Михайла, можна сказати напевно, що він ставив за мету тільки перше місце.  Третю сходинку турнірного п’єдесталу з 5,5 очка, як і рік тому, посів молодий і здібний ужгородський кмс Владислав Курило.

Аркадій ВОРОВИЧ

Читайте на ГК:Летальний наслідок від грипу: в Україні померла 9-річна дитина
Читайте на ГК:На Закарпатті водій намагався дати хабаря поліцейським: що було далі (ФОТО)
Читайте на ГК:День народження став днем поховання: полеглому Герою із Закарпаття мало б виповнитися 29 років (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська