1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Чемпіонат країни з гірських лиж відзначив закарпатських призерів

24.01.2017 17:16 Спорт

З 18 по 23 січня на гірськолижних схилах туристичного комплексу «Буковель» на Івано-Франківщині відбувся чемпіонат України з гірськолижного спорту.

З  18 по 23 січня на гірськолижних схилах туристичного комплексу «Буковель» на Івано-Франківщині відбувся чемпіонат України з гірськолижного спорту.

Стартував чемпіонат зі змагань наймолодших учасників 2003/2004 та 2001/2002 років народження. 

Серед старших дівчат  (2001-2002 р.н.) у слаломі-гіганті найкращий час серед закарпатців показала Володимира Гиря, яка стала десятою в цій дисципліні. Надія Сойчак фінішувала 17-ю, а Анастасія Купріянчук показала 21-й результат. До чільної дванадцятки (саме 12-ти найкращим спортсменам нараховуються очки) потрапили й дві закарпатки – 10-ю стала ужгородка Анастасія Купріянчук, на 12-му місці завершила змагання Надія Сойчак. На жаль, у другій спробі не доїхала до фінішу Володимира Гиря.  У хлопців у цій віковій групі в слаломі-гіганті змагався в цій дисципліні Олександр Грабовський з ясінянською СДЮШОР став 11-м, а Михайло Кувік не стартував у першій спробі. Олександр Грабовський показав лише 14-й час. 

Серед наймолодших учасників (2003/04 років народження) у спуску в слаломі-гіганті серед чотирьох закарпаток найкращий результат – сьоме місце - показала Анастасія Мацола з ОДЮСШ «Спартак». Ольга Кадурна (Ясінянська СДЮШОР) приїхала з 19-м результатом, її землячка Лілія Зелінська у першій спробі не змогла фінішувати, а Анастасія Андращук (2005 р.н.), яка змагалася поза конкурсом, була дискваліфікована в  другій спробі.  У слаломі наша Анастасія Мацола продемонструвала стабільність і знову стала сьомою. 12-річна Анастасія Андращук (поза конкурсом) показала 15-й час. Лілія Зелінська не доїхала фінішу в першій спробі, а Ольга Кадурна була дискваліфікована в першій спробі. Із закарпатських гірськолижників до чільної дванадцятки в слаломі-гіганті потрапив Роман Цибеленко (Ясінянська СДЮШОР) й приніс в загальнокомандну копилку 2 очки.

У слаломі вже двоє закарпатців принесли бали нашій області: Максим Дячук показав дев’ятий результат після двох спроб, а Роман Цибеленко – 11-й.  Дмитро Шип’юк (п/к) став 14-м, а Йосип Айб не фінішував під час першого спуску. Сергій Воробець отримав дискваліфікацію під час другої спроби.  З 20 січня розпочався чемпіонат України серед юніорів та юніорок (1996-2000 р.н.)   Серед трьох закарпаток, які стартували в в слаломі-гіганті,  найкраще виступила Лілія Яблонецька з Ясінянської ШВСМ, яка покзала 12-й результат, тринадцятою стала Анастасія Купріянчук.

Ще одна представниця Ясінянської ШВСМ Марія Зелинчук  не змогла дістатися фінішу в першій  спробі.  У слаломі наша Лілія Яблонецька приїхала з 10-м результатом,  Марія Зелинчук на стартувала в першій спробі, Анастасія Купріянчук не фінішувала під час першого спуску.  Серед юніорів у слаломі-гіганті з 33 учасників були аж дев’ять представників Срібної Землі.  Бронзова нагорода дісталася нашому майбутньому учаснику всесвітньої Універсіади в Алмати Левку Цібеленку з Ясінянської СДЮШОР.

До чільної дванадцяти також потрапили Назар Петрук – шосте місце (Ясінянська СДЮШОР) та Іван Кравчук (Ясінянська СДЮШОР). Далі закарпатці розташувалися в своєрідному «пелетоні»: 18-те місце в Тараса Ковбаснюка (Ясінянська СДЮШОР), 19-те – в Ріхарада Тракслера (ЦОП, ШВСМ м. Ужгород), 20-те в Віталія Айба (СДЮШОР, Ясіня), 21- е – в Миколи Запотоцького (ШВСМ Ужгород), 23-е та 29-е – в вихованців ясінянської СДЮШОР Дениса Зелінського та Василя Сорича.  У слаломі із закарпатців найкращим став Ріхард Тракслер, який у підсумку став п’ятим, восьме місце в Тараса Ковбаснюка, дев’яте – в Миколи Запотоцького. На жаль, не змогли фінішувати в першій спробі Левко Цібеленко, Денис Зелінський, Василь Сорич та Назар Петрук.Найбільш вдало наші земляки виступили в Чемпіонаті України  серед дорослих спортсменів (2000 р.н. і старші) у слаломі. 

У змаганнях жінок серед 12 учасниць були представлені четверо наших спорсменок: Анастасія Горбунова, Емілія Фріндт, Світлана Поп’юк та Лілія Яблонецька.     Перше місце виборола киянка Тетяна Тікун (КДЮСШ-15), срібло здобула Ольга Книш (СОК «Евеленч», Львівська область), третє місце – в нашої спортсменки Анастасії Горбунової  (ЦОП, СДЮШОР, Ясіня). Емілія Фріндт (СДЮШОР, Ясіня ) стала сьомою, девяте місце в Світлани Поп’юк (ШВСМ Ужгород), десятою фінішувала Лілія Яблонецька (ШВСМ, Ясіня ).  

У змаганнях в слаломі серед чоловіків з 37 учасників нашу область презентували аж 12 гірськолижників. Чемпіоном став Михайло Карпушин (ДЮСШ, Сколе ), а вже срібло та бронза дісталася закарпатцям – майстрам спорту, вихованцям ЦОП та ясінянської СДЮШОР Івану Ковбаснюку та Василю Теличуку.  П’ятим фінішував Іван Кравчук (ЦОП, СДЮШОР, Ясіня), дев’ятим став Віталій Айб (СДЮШОР, Ясіня). Чотирнадцятий результат показав Тарас Ковбаснюк ((ЦОП, СДЮШОР, Ясіня), 17-м фінішував Денис Зелінський (СДЮШОР, Ясіня). 

Микола Запотоцький, Крістіан Мінай, Назар Петрук не фінішували в першій спробі. Не змогли дійти фінішу під час другого спуску Ігор Гам, Василь Сорич та Левко Цібеленко. В другій спробі дискваліфікацію отримав ще один закарпатський гірськолижник – Микола Волошин.  

За матеріалами Романа Сенишина.

Читайте на ГК:Дим було видно за кілометри: на Закарпатті гасили масштабну пожежу з кількома потерпілими (ФОТО)
Читайте на ГК:На Закарпатті судитимуть російського агента, який понад рік служив в області (ФОТО)
Читайте на ГК:Прогулянка зі "смаком" стресу: в Ужгороді шукали зниклу дитину (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська