1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У Хусті пройшов 23-й турнір пам’яті футболістів братів Філаків

17.01.2017 18:23 Спорт

Турнір був започаткований 23 роки тому на честь знаних на Хустщині братів Михайла та Йосипа Філаків. 13–15 січня у спортивному залі Хустської ДЮСШ любителі футболу Хустщини змагалися за призи.

Турнір був започаткований 23 роки тому на честь знаних на Хустщині братів Михайла та Йосипа Філаків. 13–15 січня у спортивному залі Хустської ДЮСШ любителі футболу Хустщини змагалися за призи.

Першими розпочали турнір юнаки 2002–2003 років народження. У змаганнях узяли участь 5 команд, зокрема вихованці тренерів Хустської ДЮСШ, ДЮСШ «Нарцис» та учні загальноосвітніх шкіл Хустського району та міста Хуста, зокрема сіл Данилова, Ізи, Олександрівки, Крайникова, Рокосова.

У віковій категорії 2002–2003 р.н. у фіналі зустрілись учні села Ізи (тренер Віктор Вучкан старший) та ДЮСШ освіти (тренер Микола Буковецький). З рахунком 3:1 перемогу здобули вихованці Миколи Буковецького. Їм відповідно вручено дипломи першого ступеня, вихованцям села Ізи вручено диплом другого ступеня. Бронзовими призерами стали вихованці ДЮСШ освіти (тренер Ігор Веляник).

У віковій підгрупі 2004–2005 р.н. зустрілися команди ДЮСШ освіти (тренер Ігор Веляник) та ДЮСШ «Нарцис» (тренер Василь Форкавець). З рахунком 3:2 перемогла команда ДЮСШ освіти. Їм вручено дипломи за перше місце. ДЮСШ «Нарцис» на другому місці.

У турнірі взяли участь 15 команд серед дорослих. Уперше змагались у турнірі команди м. Міжгір’я та міста Іршави. П’ять годин тривав футбольний марафон. Більше сил до фіналу зберегли команди ФК «Оболонь» та ФК «Лестер». У півфіналах зустрілися команди ФК «Лестер» та команда «Міжгір’я». З рахунком 1:0 перемогу здобула команда «Лестер». У другому півфіналі за вихід у фінал зіграли ФК «Оболонь» та ФК «Родина». З рахунком 7:3 перемогу здобула команда «Оболонь». У фіналі зустрілися команди «Лестер» та «Оболонь». З рахунком 6:1 золоті медалі та основний приз вручено команді «Оболонь». На другому місці команда «Лестер».

Ігри проводились за олімпійською системою із вибуванням. У нагородженні переможців узяв участь голова федерації футболу Хустщини Василь Ізай та голова судколегії Ромео Буковецький, головний суддя Микола Буковецький. Відмінно провели суддівство Мирослав Фула та Сергій Гладинець.

Василь ДЕЯК, майстер спорту.

Читайте на ГК:Підтвердилася звістка про загибель Героя: “на щиті” повертається додому ще один син (ФОТО)
Читайте на ГК:Мати востаннє зустріла сина..: закарпатці попрощалися із полеглим Героєм (ФОТО)
Читайте на ГК:ДТП у Заріччі виявилася смертельною: поліція озвучила офіційні деталі автопригоди (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська