1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Спорткомплекс у Тячеві добудують вже цього року

23.11.2016 21:54 Спорт

Роботи збудівництва нового спорткомплексу в місті Тячів по вулиці Вайди підходять до завершення.

Роботи збудівництва нового спорткомплексу в місті Тячів по вулиці Вайди підходять до завершення.

Про частину робіт, яка ще залишилась та терміни завершення об’єкту кореспонденту Tyachiv News розповів перший заступник міського голови Іван Ярославович Клебан.

Роботи з будівництва спорткомплексу в місті розпочались ще 2012 року, але у зв’язку зі зміною влади в Україні фінансування 2 роки було призупинено. Тому тільки у 2015 році розпочалось фінансування, а відповідно й роботи на об’єкті. По мірі можливості, завершити будівництво спорткомплексу заплановано вже до кінця цього року. Загальна вартість об’єкту - 27 мільйонів гривень. Це з врахуванням інфляції та різниці в цінах через те, що роботи розтягнулись на довгий період часу.

- Будівництво спорткомплексу в Тячеві підходить до завершення. Вже практично завершена вся частина роботи з прокладання електропроводки, залишилось тільки зовнішнє освітлення та облаштування прилеглих територій. Тому наразі активно проводяться роботи з благоустрою, ідуть повним ходом роботи і в самому приміщенні, зокрема оздоблювальні роботи, підшивка стелі, укладання плитки. Також розпочато дуже відповідальну роботу - встановлення паркетного покриття спортивного майданчика, - розповідає Іван Ярославович. 

Трибуна спорткомплексу розрахована на 400 посадочних місць. Закритий майданчик спорткомплексу дозволяє проводити тут заняття з гандболу, волейболу, баскетболу та великоготенісу. На паркетному полі будуть зроблені відповідні розмітки для занять такими видами спорту. Також, у деякій мірі можна проводити тренування з дитячого міні-футболу, бадмінтону, греко-римської боротьби. Адже саме покриття відповідає найвищим стандартам. Федерація баскетболу Європи його кластифікує, як одне з кращих покриттів.

Комплекс буде відкритий для діток навчальних закладів району і для них це буде безкоштовно. До прикладу, дівчата з хорошої гандбольної команди Солотвина зможуть тренуватись у найкращих умовах в спорткомплексі в Тячеві. Вихованці ДЮСШ району, які наразі займаються в спортзалі над колишнім рестораном «Полонина», також перейдуть тренуватисьу новий спорткомплекс. В зимній період тут проходитимуть заняття тенісного клубу міста. 

Крім того, спорткомплекс буде здаватись в оренду для проведення концертів, обласних змагань, конференцій чи інших заходів. Адже побудувати – це одна справа, а ще треба подумати й над тим, за які кошти його експлуатуватита підтримувати в нормальному робочому стані. Тому спеціалісти працюють і над тим, щоб у майбутньому спорткомплекс міг сам себе утримувати та окуповувати.

Читайте на ГК:“До останнього сподівались, що він живий”: ще один закарпатець став Янголом небесного війська (ФОТО)
Читайте на ГК:Закарпатка злякалася не на жарт: нічний гість шокував своїми діями ціле село (ФОТО)
Читайте на ГК:Диво-порятунок на Закарпатті: вогонь забрав будинок та не маленьке життя (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська