1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Закарпатські юні “Опришки” змагались за кубок посла Франції

27.10.2016 16:55 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

Цими днями у Києві на столичному стадіоні “Спартак” відбувся розіграш кубка посла Франції в Україні з дитячо-юнацького регбі (2005-2006 р. н.).

Цими днями у Києві на столичному стадіоні “Спартак” відбувся розіграш кубка посла Франції в Україні з дитячо-юнацького регбі (2005-2006 р. н.).

На престижного рангу міжнародному змаганні, у ролі організаторів якого виступили посольство Франції в України, федерація професійних спілок України, фонд розвитку дитячо-юнацького регбі, федерація регбі України та профспілка працівників фізичної культури і спорту України, взяли участь команди Литви, Польщі, Франції, а також України – Хмельницької, Харківської, Івано-Франківської, Київської та Закарпатської областей. Честь нашої області захищали юні колочавці – команда “Опришки”, яку тренує старший вчитель-методист з фізичного виховання місцевої ЗОШ І-ІІІ ст., №2 Юрій Ледней. І цього разу наші земляки-спортсмени досягли вагомого успіху, посівши на турнірі друге місце. Пробившись до фіналу, колочавці тільки в головному матчі першості з мінімальним рахунком 1:2 поступилися ровесникам з Вільнюса.

У складі “Опришків” виступали: Юрій Пішта (капітан команди), Василь Малета, Василь Пишка, Василь Штаєр, Роман Росада, Юрій Шетеля, Андрій Буркало, Євген Пішта, Іван Лугош та Іван Фетько. Із срібними нагородами колочавських регбістів привітала посол Франції в Україні Ізабел Дюмон, відзначивши їх високу спортивну майстерність та неабиякі бійцівські якості, що властиві для такого виду спорту. До речі, наша юна команда вже має запрошення взяти участь на змаганнях у Вільнюсі (у лютому наступного року), а також на всесвітніх дитячих іграх у Австрії (у березні 2017 р.).

Тренер Юрій Ледней від імені команди висловив щиру допомогу всім тим, хто сприяв команді в участі у розіграшу кубка в Києві, зокрема, відділу освіти РДА (нач. Надія Олексієнко), дирекції Колочавської ЗОШ І-ІІІ ст., №2 (дир. Ганна Малета), керівникам районної влади ( голова райради Василь Щур та голова РДА Василь Худинець), приватним підприємцям.

На знімках: момент гри; команда “Опришки” з Колочави – срібний призер турніру.

Василь ПИЛИПЧУК.

Читайте на ГК:Закарпатка потрапила у вогняну паску: відомі деталі рятувальної місії (ФОТО)
Читайте на ГК:Залишилися без даху над головою: масштабна пожежа охопила дах будинку закарпатців (ФОТО)
Читайте на ГК:"Спалилися на гарячому": на Закарпатті під приціл правоохоронців потрапили двоє злочинців (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська