1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Мукачівці феєрично виступили на змаганнях зі спортивного орієнтування

25.10.2016 09:46 Спорт

В Ужгороді відбувся відкритий чемпіонат Закарпаття зі спортивного орієнтування та традиційні змагання «Кубок Костянтина Саса – 2016».

В Ужгороді відбувся відкритий чемпіонат Закарпаття зі спортивного орієнтування та традиційні змагання «Кубок Костянтина Саса – 2016».

Відмінно виступили на цих стартах юні мукачівці, що опановують ази цього виду спорту у клубі «Товариш» (під цим брендом з 80-х років у місті над Латорицею об’єднані гуртки спортивного орієнтування та радіопеленгації, що працюють від Закарпатського центру туризму і спорту учнівської молоді та новоствореного Мукачівського центру позашкільної освіти під керівництвом тренерів Ніни Расчупкіної та Олександра Цепурдея),повідомляє PMG.

Першого дня на лісових трасах у Шахтинському лісі в змаганнях на кілометровій трасі серед наймолодших чемпіоном став гімназист Владислав Цепурдей, друге місце – у Владислава Леськіва з ЗОШ № 10. У дівочому забігу серед 11-12-річних мукачівки зібрали всі нагороди: «золото» у Людмили Калчевої з ЗОШ № 10, «срібло» у Валерії Смочко з ЗОШ № 2, а «бронза» - у гімназистки Яни Брунцвик. У старті 13-14-річних спортсменів восьмикласник ЗОШ № 1 Олександр Ткачук зайняв третє місце, а переможницею серед дівчат цієї вікової групи стала Катерина Цепурдей з гімназії. В категорії 16-річних Ніна Цепурдей з трикілометрової дистанції фінішувала з другим часом, а в категорії дорослих чемпіоном став випускник «Товариша», а нині студент Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького, майстер спорту Олександр Касьянов.

У неділю під акомпанемент дощу орієнтувальники продовжили «вияснення стосунків» вже у місті – на спринтерських трасах, які було прокладено у житловому масиві біля проспекту Свободи. Першість серед дорослих вибороли Ніна Расчупкіна та вихованець СК «Товариш», а нині студент УжНУ Владислав Французов. Серед 16-річних віце-чемпіонами стали Ніна Цепурдей та Олексій Міхеєв (ЗОШ № 11). В змаганнях 13-14-річних серед дівчат на першими фінішували Ганна Солонець (ЗОШ № 10) та Катерина Цепурдей, а серед хлопців переміг Олександр Попович (ЗОШ № 13), «бронзу» виборов Олексій Шорін (ЗОШ № 10).  У забігу спортсменів не старших 12-ти років мукачівські дівчата знов поділили всі нагороди між собою: цього разу перемогла Смочко, зразу за нею фінішували Брунцвик та Калчева, а у змаганнях серед хлопчиків Владислав Рибух із ЗОШ № 11 перетнув фінішну лінію другим. У змаганнях ветеранів (Ч-35) на перших двох позиціях також представники нашого міста – Ігор Французов та Володимир Сватко.

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська