1. Новини Закарпаття
  2. >

Закарпатські пауерліфтери, б’ючи рекорди, вибороли низку нагород на Чемпіонаті Європи

24.10.2016 19:01 Спорт

24 жовтня 2016 року закарпатські силачі повернулись з міста Серенч (Угорщина), де протягом останніх трьох днів брали участь в Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу.

24 жовтня 2016 року закарпатські силачі повернулись з міста Серенч (Угорщина), де протягом останніх трьох днів брали участь в  Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу.

Семеро спортсменів брали участь у чотирьох видах силового спорту і кожен виходив на п’єдестал. Зокрема, Іван Черепаня побив рекорд змагань зі станової тяги, а Палюк Іван тричі побив рекорд світу серед ветеранів з жиму лежачи.

Закарпатська команда змагалась у Кубку Європи з пауерліфтингу, де брало участь більше 400 спортсменів з десятка країн Європи. На чолі команди був досвідчений спортсмен Сергій Варга, що пори серйозні проблеми зі здоров’ям та отриману травму в ході змагань, все ж виборов друге місце .

Значним досягненням є побиття світового рекорду закарпатським ветераном 66-річним Іваном Палюком, що в жиму лежачи без екіпіровки побив рекорд в 130 кг. Тричі збільшуючи вагу на 10 кг силач встановив рекорд в 160 кг.

Рекорд змагань та найвище місце на п’єдесталі в абсолюті здобув Черепаня Іван, який в становій тязі без екіпіровки підкорив вагу в 340 кг.  

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська