1. Новини Закарпаття
  2. >

Закарпатець виборов срібну нагороду на Чемпіонаті України з дзюдо / ФОТО

23.10.2016 21:25 0 Спорт
 

Закарпатські дзюдоїсти повернулись додому з Чемпіонату України і не з пустими руками.

Впродовж двох днів, 20-21 жовтня,  Луцьк став епіцентром всеукраїнських протистоянь з дзюдо. Збірна команда Закарпатської області на цих важливих змаганнях була представлена шістьма спортсменами: вихованцями Ужгородської районної (тренер Дмитро Смагін) та Закарпатської обласної (тренер Віктор Калінін) федераціями дзюдо. Така співпраця, зрештою, себе виправдала, адже керівництво та наставники прагнуть спільно працювати на благо розвитку дзюдо у нашому краї.

Що стосується найважливішого, себто безпосередньо результату, то найвагоміше досягнення у Лева Смагіна (категорія до 66 кг) — срібна медаль.

Молодий та амбітний спортсмен впевнено крокував до фіналу, однак у вирішальному поєдинку зазнав поразки через задушливий прийом, який провів суперник. Проте срібна нагорода — суттєвий привід пишатися ним! Лев вперше боровся у новій для себе категорії, нещодавно зумів відновитись від серйозної травми (через яку, до слова, пропустив важливу першість).

 «Варто сказати, що цього разу важче було змагатися, оскільки я перестрибнув через одну вагову категорію. Якщо брати вирішальний поєдинок, то я допустив грубу помилку, яка коштувала мені перемоги. Варто віддати належне супернику, він був достойним. Звичайно, був розчарований через поразку, але працюватиму далі. Особливу увагу звертатиму на техніку та фізичну підготовку. У нас попереду багато важливих змагань, от до прикладу, у лютому стартує відбірний цикл до Чемпіонатів Європи та світу. Це зараз є моїм завданням — достойно там виступити. Адже я у складі збірної кадетів».

Як зазначає тренер федерації Дмитро Смагін найважче — це утримати перспективних спортменів у себе.

«Матеріальне заохочення тут дуже важливе. Адже дзюдоїстам, що подають надії, варто відчувати себе потрібними тут, аби вони бачили для себе позитивне майбутнє. І відрадно, що маємо таких очільників як Валерій Пересоляк, які дбають про наших дітей. Але, що важливо, завжди відзначають та допомагають тільки тим спорсменам, які щоденно працюють в поті чола».

Також варто зазначити, що двоє перспективних дзюдоїстів від районної федерації — Андрій Таран (категорія до 50 кг) та Іван Павлючок (категорія до 55 кг) показали можливо дещо гірший результат, однак теж достойно боролись.

«Андрій Таран боровся у категорії до 50 кг, тоді як у нього вага — 45 кг. Це далося взнаки. Він відразу потрапив на сильного суперника і припинив свої виступи. Іван Павлючок теж змагався у новій для себе ваговій категорії. У першому поєдинку він здобув перемогу, але далі поступився. Можу з усією впевненістю сказати, що ці хлопці мають майбутнє, якщо й далі продовжуватимуть посилено працювати. Я вірю в них», — таке тверде переконання має їх наставник Дмитро Смагін.✌

Що стосується інших дзюдоїстів, що виступали у складі збірної команди області, то Мартін Рошко (категорія до 73 кг) програв вже у стартовій сутичці і припинив свої виступи, Микола Чорнак (категорія до 55 кг) теж зазнав поразки відразу на старті, а Яна Шован (категорія до 57 кг) зуміла посісти 5 місце.

Загалом кількість учасників вражала, адже у кожній категорії змагались близько 40-50 учасників.

Читайте на ГК:Це більше, ніж традиція: як пофарбувати яйця на Великдень без хімічних барвників
Читайте на ГК:"Тероризують одну із вулиць": на Закарпатті забили на сполох (ФОТО)
Читайте на ГК:На Закарпатті чатує небезпечна хвороба серед дітей: що важливо знати батькам



Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська