1. Новини Закарпаття
  2. >

Чемпіонат Закарпаття з футболу: «Карпати» присоромили фаворита, а «Баранинці» взяли максимум в горах

23.09.2016 16:31 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

Про підсумки 17-го туру Західної зони першої ліги Закарпаття читайте далі.

Про підсумки 17-го туру Західної зони першої ліги Закарпаття читайте далі.

Головну сенсацію створив клуб із Верхнього Коропця, який завдяки вдалій грі в захисті зумів вистояти в своєму непересічному дербі в Ракошині. Нічия дозволила «Карпатам» у загальній таблиці впритул наблизитись до «Сокола». Сумний заліковий пункт все ж дозволив «Ракошину» в таблиці домашніх матчів за здобутими балами випередити «Локомотив» і після трохи більше ніж тижневої перерви повернутись до верхньої половини таблиці.

Трохи більшого футбольна громадськість очікувала й від «Великого Березного», який у двобої, що міг претендувати на роль центрального в турі, не зміг встояти проти суперника з Ужгородського району. Перемога дозволила «Баранинцям»у таблиці виїзних матчів за втраченими балами піднятись на одне місце й після трохи більше, ніж тижневої перерви, повернутись до провідного квартету. Незважаючи на поразку, «Великий Березний» у таблиці домашніх матчів повноцінно, за здобутими та втраченими балами, залишився в першій вісімці.

Більш передбачувано завершились поєдинок у Кінчеші, який також міг претендувати на роль центрального, ще один непересічний матч у Перечині та «битва Давида й Голіафа» в Невицькому. Перемога дозволила «Бобовищу» в таблиці виїзних матчів за здобутими балами випередити «Витязь» та «Локомотив» і вперше в чемпіонаті очолити цей табель за здобутими пунктами. Нагадаємо, що винороби вже були на вершині таблиці виїзних матчів із 5-го по 14-е травня, однак перебували там, якщо рахувати за втраченими балами. Нічия дозволила «Нижньому Коропцю» в таблиці виїзних матчів зберегти повноцінне перебування в першій п’ятірці, в межах якої вони безперервно знаходяться вже майже три з половиною місяці. Здобутий бал дозволив перечницям у загальній таблиці піднятись на одне місце й після двотижневої перерви повернутись до першої вісімки. Чергова звитяга дозволила «Дерцену» у загальній таблиці піднятись на одне місце й після майже місячної перерви повноцінно повернутись до першої п’ятірки.

Найбільш прогнозований рахунок зафіксовано в центральній битві титанів Західної зони в Концгазо, де господарі пропустили тільки раз від Андрія Смагіна. Голи Вячеслава Ковтана, Володимира Коваля та Едуарда Готри дозволили «Витязю» зберегти своє абсолютне, за здобутими та втраченими балами, лідерство в таблиці домашніх матчів, яке вони утримують більше півмісяця. Незважаючи на поразку «Локомотив» у таблиці виїзних матчів за здобутими балами залишився в двійці лідерів, у межах якої клуб безперервно перебуває аж понад чотири з половиною місяці.

Результати 17-го туру: «Витязь» Концгазо – «Локомотив» Чоп – 3:1, «Великий Березний» – «Баранинці» – 1:2, «Сокіл» Кінчеш – «Бобовище» – 1:2, «Карпати» Перечин – «Нижній Коропець» – 0:0, «Ракошино» – «Карпати» Верхній Коропець – 0:0, «Невицький Замок» Невицьке – «Дерцен» – 1:2;

Турнірне становище на 23 вересня: «Витязь» – 37 очок (різниця голів – 37:10), «Бобовище» – 34 (30:13),«Локомотив» – 30 (38:20), «Баранинці» – 29 (26:15), «Дерцен» – 28 (33:34), «Нижній Коропець» – 27 (33:27), «Ракошино» – 23 (29:30), «Карпати» П. – 19 (24:39), «Великий Березний» – 18 (30:35), «Сокіл» – 15 (10:18), «Карпати» В. К. – 14 (18:35), «Невицький Замок» – 8 (16:47).

Євген СВИЩО для «Голосу Карпат».

Читайте на ГК:Засипало квітневим снігом: у Карпатах лютує мороз (ФОТО)
Читайте на ГК:Люди шоковані були побачивши цю знахідку: на Закарпаття "залетіла" унікальна та рідкісна істота (ФОТОФАКТ)
Читайте на ГК:Прикордонники викрили 26-річного чоловіка, який за підробленими документами намагався потрапити до Угорщини (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська