1. Новини Закарпаття
  2. >

«Спартакус» продовжує дивувати, а «Мункач» дав бій «Севлюшу»

21.09.2016 16:28 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

Тур пройшов без гучних сенсацій. Після попередніх знущань над кількома фаворитами нічия «Спартакуса» на номінально гостьовому, а фактично нейтральному, полі вже не так сильно, та все ж здивувала.

Тур пройшов без гучних сенсацій. Після попередніх знущань над кількома фаворитами нічия «Спартакуса» на номінально гостьовому, а фактично нейтральному, полі вже не так сильно, та все ж здивувала.

Цей матч реально претендував на роль центрального в турі й цілком виправдав свою велику інтригу. Голи Владислава Лебідя та Мирослава Бундаша дозволили ужгородцям суттєво зміцнити свої позиції в першій десятці як загальної таблиці, так і табеля виїзних матчів. У обох випадках «Спартакус» відірвався від «Поляни» й наблизився до «Оболоні». Дубль Михайла Кополовця у загальній таблиці залишив «Минай» у призовій зоні, в межах якої клуб фактично повноцінно, за здобутими та втраченими пунктами, перебуває вже понад місяць.

Приємний сюрприз підніс «Мункач», який у ще одному двобої, що міг претендував на роль центрального в турі, завдяки м’ячу Валентина Великого, дав справжній бій «Севлюшу». Голи Олексія Остафійчука та Олександра Розмана дозволили виноградівцям у таблиці домашніх матчів за здобутими балами випередити «Ужгород» і після тижневої перерви повернутись на перше місце. Мукачівці залишились в першій сімці таблиці виїзних матчів, в межах якої вони повноцінно перебувають уже понад місяць.

Трохи більшого футбольна громадськість очікувала від «Дийди», яка в досить конкурентному матчі завдяки м’ячу полянця Мирослава Реслера, як і попереднього разу в Хусті, знову не змогла перемогти, та «Ужгорода», який у центральній битві 19-го туру пропустив гол від Олександра Назаренка. М’яч Юрія Кохана дозволив «Дийді» у таблиці виїзних матчів за здобутими балами випередити «Середнє» й після понад двотижневої перерви повернутись до провідного квартету. Голи Роберта Гегедоша та Василя Пиняшка дозволили «Ужгороду» в таблиці виїзних матчів за здобутими балами піднятись на одне місце й після тижневої перерви повернути собі абсолютне, за здобутими та втраченими пунктами, лідерство в цьому табелі.

Більш передбачуваними були звитяги «Берегова», яке в своєму непересічному й досить конкурентному двобої пропустило тільки раз – від Івана Куцина, та «Боржави». Мячі Івана Сливки та Олександра Міклоша дозволили берегівцям у таблиці домашніх матчів за втраченими балами випередили «Спратакус» та «Середнє», а за здобутими пунктами залишили позаду себе, крім ужгородців та середнянців, ще й «Дийду». Такий стрибок дозволив підопічним Мирослава Бабяка після майже тримісячної перерви повноцінно повернулись до першої п’ятірки цього табеля. М’яч Михайла Батрина дозволив довжанцям у таблиці домашніх матчів аж на п’ять балів відірватись від «Поляни».

Результати 19-го туру: «Середнє» – «Ужгород» – 1:2, «Севлюш» Виноградів – «Мункач» Мукачево – 2:1,«Минай» – «Спартакус» Ужгород – 2:2, «Берегово» – «Вільхівці» – 2:1, «Поляна» – «Дийда» Дідово – 1:1, «Боржава» Довге – «Оболонь» Хуст – 1:0;

Турнірне становище на 21 вересня: 1-е місце – «Ужгород» – 17 матчів – 44 очки (різниця голів – 70:22), 2 – «Севлюш» – 17 – 42 (49:9), 3 – «Минай» –18 – 36 (49:26), 4 – «Вільхівці» – 18 – 31 (36:18), 5-е за здобутими балами (6-е за втраченими пунктами) – «Середнє» –18 – 30 (37:25), 6 (5) – «Дийда» – 17 – 29 (27:20), 7 – «Берегово» – 17 – 25 (35:29), 8 – «Мункач» – 18 – 21 (20:32), 9 – «Оболонь» – 17 – 19 (25:28), 10 – «Спартакус» – 18 – 19 (21:29), 11 – «Поляна» – 18 – 13 (22:55), 12 – «Боржава» – 18 – 12 (16:64), 13 – «Бужора» – 17 – 3 (8:59).

Євген СВИЩО для «Голосу Карпат»

Читайте на ГК:Спроба втечі за кордон обернулася закарпатцям неприємним сюрпризом: деталі подій
Читайте на ГК:Трагічна сторінка в історії ромів: на Закарпатті запустили віртуальний музей
Читайте на ГК:Кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему: що варто знати закарпатцям
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська