1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Середнянці зустрілися зі своїми словацькими партнерами / ФОТО

12.09.2016 16:00 0 Спорт Автор: Голос Карпат
 

На футбольному полі і поза ним.

У неділю в рамках угоди про співпрацю, підписаної на Днях добросусідства між органами самоврядування смт.Середнє та с.Трговіще, у сусідів- партнерів побували молоді футболісти Середнього, щоб взяти участь у традиційному турнірі, який щороку проводять друзі по той бік кордону. На жаль, нині не зуміли виставити команди місцеві поліцейські та пожежники, які завше виступають у цих змаганнях. Тому силами мірялись лише середнянці та господарі.

Рахунок відкрив гравець основного складу гостей Андрій Лазар – 0:1.

Та через 10 хвилин словаки зрівняли рахунок – 1:1. А потім наступила “зоряна година” колишнього півзахисника Середнього, нині гравця одного зі словацьких клубів, що виступає в шостому дивізіоні, Микити Гальчака – він двічі поспіль примушує кіпера господарів виймати м’яча з сітки – 1:3. А загалом за гру хлопець забив 8(!) голів з 16, що пропустила команда Торговіща. По завершенню двох двадцятихвилинок на табло світились цифри 4:16.

”Ми спеціально дали виграти середнянцям, щоб у них було бажання приїхати до нас знову,” - жартував після поєдинку страж воріт господарів, заступник старости Марек Матяш.

Змагались команди на малому штучному полі розміром 18м х 33 м. Гості виглядали свіжіше, бо грали двома п’ятірками. Разом з юнню на “газон” виходили і тренер юнацької команди Середнього Микола Фанта, батько 17-річного Івана Жентичка, який у неділю відзначав день народження, заступник директора одного з навчальних закладів Юрій Жентичка, меценат клубу бізнесмен Мирон Когутка. Продемонстрували свою майстерність і стражі воріт гостей другий номер основного складу Михайло Костюк та Анатолій Лагоцький. У господарів найбільш помітними були на полі Міро Кокай та Крістіан Богар, які виступають за місцевий клуб, що бере участь у п’ятому дивізіоні першості Словаччини.

Обидвом колективам за по-спортивному хорошу гру подякували керівники органів самоврядування Середнього Емеріх Кріцкий та Трговища – Роберт Коба. До них приєдналися секретар Середнянської селищної ради Вікторія Чорнак та заступник старости Даніел Тіза.

Наступну зустріч партнери планують провести в Середньому: сюди мають приїхати депутати місцевого уряду Трговіща, керівники освітніх, дощкільних, медичних та культурних установ. А в кінці жовтня до словаків навідаються їх партнери з Чехії.

“Безумовно, запросимо на перемовини і наших середнянських друзів,- каже Голосу Карпат староста Трговіща Роберт Коба.- Переконаний, що у нас з’являться перспективні ідеї щодо тристороннього співробітництва.”

Читайте на ГК:День народження став днем поховання: полеглому Герою із Закарпаття мало б виповнитися 29 років (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:Перепалка на Закарпатті: поліцейські затримали підозрюваного у нанесенні тяжких ножових поранень (ФОТО)
Читайте на ГК:Чемпіонат України з футболу: військовий Ужгородського РТЦК та СП зробив символічний удар м’ячем (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська