1. Новини Закарпаття
  2. >

На Закарпатті почалися наймасовіші дитячі футбольні змагання

11.09.2016 18:41 Спорт

10 вересня, у перший день «Тижня масового футболу УЄФА», на Закарпатті стартували змагання дитячо-юнацької футбольної ліги.

10 вересня, у перший день «Тижня масового футболу УЄФА», на Закарпатті стартували змагання дитячо-юнацької футбольної ліги.

Традиційно, із 2004 року, це наймасовіші і найпопулярніші ігри серед дітей в області, повідомили у Федерації футболу Закарпаття.

Торік рішенням Виконкому ДЮФЛ Закарпаття було ухвалено поділити команди на дві умовні територіальні зони – Західну та Східну. Тож сезон 2015/2016 рр. команди розпочали за новою системою розіграшу, яка дала можливість командам-учасницям проводити більшу кількість ігор, що значно покращило рівень змагань.

Як зазначає Олександр Чегіль, голова дитячо-юнацького комітету ФФЗ, у цьому сезоні географія змагань розширилась, повернулись деякі команди, що не виступали протягом років, додалися нові. У чемпіонаті представлені майже всі райони області, проте вже кілька років не беруть участь команди з Міжгірщини. 

Загалом результати минулого сезону показали, що команди Західної зони на загальній мапі змагань, виглядають краще, але й футбольні школи Східної не пасуть задніх. Зокрема, успішно виступили Іршавський та Берегівський райони, серед старших – Виноградівський.

Нині поки що зарано робити якісь прогнози. Перший тур показав результативність минулорічних лідерів, але це тільки початок.

Читайте на ГК:Гуманітарна допомога для відновлення України: через митницю Закарпаття доставлено понад 236 тисяч тонн гумвантажів
Читайте на ГК:На Закарпатті відключатимуть електроенергію: не буде світла понад 8 годин
Читайте на ГК:На Закарпатті побільшало прикордонних постів: почали "різати" жорсткі вимоги
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська