1. Новини Закарпаття
  2. >

«Дийда» остудила молодь, а «Севлюш» включив опонентам стоп – кран

19.08.2016 15:15 Спорт Ексклюзив

Про підсумки 14-го туру провідного дивізіону Закарпаття читайте далі.

Про підсумки 14-го туру провідного дивізіону Закарпаття читайте далі.

Суботній день у вищій лізі пройшов без гучних сенсацій. Утім, трохи більшого футбольна громадськість очікувала від «Спартакуса», «Бужори» та «Середнього». Голи Олександра Грицкевича та Ференца Барти дозволили «Дийді» у таблиці виїзних матчів за здобутими очками підстрибнути на чотири місця й після понад півторамісячної перерви, рівно на три дні, повернутись до двійки лідерів, а вже після 17-го серепня все ж пропустити попереду себе «Минай». «Поляна» хоча й не змогла вколотити м’яч у сітку воріт Ігнатишина, та в нагоді став іршавець Корпош, який зрізав круглого в свої ворота. Голи Олександра Розмана, Дениса Ребрика, Юрія Чонки та Олександра Міци не тільки забезпечили «Севлюшу» впевнену перемогу в центральній битві титанів, а й дозволили йому в таблиці домашніх матчів за здобутими балами випередити «Ужгород» і нарешті очолити цей табель.

Більш очікувано завершив свій найконкурентніший матч «Минай», який, чотирьма днями пізніше від решти команд. Гості хоча й пропустили дубль від Василя Луці та гол від Василя Ковтуна, та все ж змогли підкорегувати рахунок на свою користь. Дубль Михайла Кополовця та м’ячі Віктора Чумака й Матвія Бобаля дозволили підопічним Михайла Іваниці у загальній таблиці випередити «Середнє», «Вільхівці» та «Дийду» й після понад півторамісячної перерви повноцінно, за здобутими та втраченими балами, повернутись до призової зони цього табеля. А от у таблиці виїзних матчів «Минай» за здобутими пунктами підстрибнув аж на чотири позиції й після майже двомісячної перерви повернувся до двійки лідерів.

Найбільш передбачуваною стала розгромна звитяга «Мункача», який цього разу дозволив забити тільки юному лідеру «Боржави» Віталію Сурмачу. Дублі Івана Качура та Віктора Гея дозволили підопічним Золтана Сільваші за підсумками всього 14-го туру досягти прогресу в двох таблицях: у табелі домашніх матчів вони повноцінно випередили «Спартакус» та «Берегово», а в загальній таблиці залишили позаду себе «Оболонь».

Результати 14-го туру: «Севлюш» Виноградів – «Середнє» – 4:0, «Берегово» – «Минай» – 3:4, «Спартакус» Ужгород – «Дийда» Дідово – 0:2, «Вільхівці» – «Оболонь» Хуст – 1:0, «Мункач» Мукачево – «Боржава» Довге – 4:1, «Бужора» Іршава – «Поляна» – 0:1, «Тячів» – ФК «Ужгород» – 0:3,

Турнірне становище на 19 серпня: «Севлюш» – 36 очок (різниця голів – 44:4), «Ужгород» – 35 (63:20), «Минай» – 28 (38:22), «Дийда» – 27 (26:15), «Вільхівці» – 26 (32:14), «Середнє» – 26 (28:20), «Берегово» – 21 (29:24), «Мункач» – 18 (16:21), «Оболонь» – 15 (22:24), «Спартакус» – 14 (18:25), «Боржава» – 12 (16:54), «Поляна» – 10 (17:40), «Бужора» – 4 (8:40).

Євген СВИЩО для «Голосу Карпат»

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська