1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Після реконструкції стадіон у Хусті зможе приймати змагання міжнародного рівня

22.07.2016 21:21 Спорт

Про те, що хустський стадіон «Карпати» потребує ремонту говорилося вже давно, проте тільки тепер спорткомплекс отримав змогу «відродитися з попелу».

Про те, що хустський стадіон «Карпати» потребує ремонту говорилося вже давно, проте тільки тепер спорткомплекс отримав змогу «відродитися з попелу».

Зокрема, уже за кілька днів починається перший етап ремонтних робіт.

– Нещодавно місто відвідав Міністр молоді і спорту Андрій Жданов, у Хусті пройшло виїзне засідання Бюджетного комітету Верховної Ради, 22 липня у рамках робочого візиту стадіон оглянув один із заступників Міністра спорту. Тобто, про те, що ми запланували знає вище керівництво держави і готове нас підтримати у добрих починаннях, – розповів Хустський міський голова Володимир Кащук. – Уже за кілька днів приступаємо до першого етапу реконструкції, що включає повну заміну огорожі. До речі, вона у нас буде, як у Європі,  не закритого, а відкритого типу, металева і прозора. Для цього нам  виділено вже 1 млн 387 тис гривень, загальна ж вартість робіт складає 5 млн 400 тисяч гривень.  Другий етап включатиме облаштування гандбольного, баскетбольного, футбольного, тенісного та інших спортивних майданчиків, бігових доріжок і вартуватиме близько 34 мільйонів. Також буде проведено висадку дерев та доведення корпусу до міжнародних стандартів. Планується, що у зв’язку із втратою Криму, в Хусті проходитимуть всеукраїнські змагання з легкої атлетики і ми повинні бути готовими прийняти спортсменів на належному рівні, повідомив Медіа Хуст.

Крім того, зі слів очільника міста над Тисою, у Хусті проходитимуть і навчально-тренувальні заходи, і реабілітаційні збори, і навіть різноманітні змагання міжнародного рівня. Загальна ж вартість інвестиційного проекту становить 38 243 218 грн.

Читайте на ГК:Без паски і шовдаря, але з дивними замінниками: як закарпатка святкувала Великдень в одній із Європейських країн
Читайте на ГК:Небезпечна пожежа на Закарпатті: вогнеборці встигли врятували гараж та житловий будинок (ФОТО)
Читайте на ГК:Підкралася непомітно й "затягнула в полон": на Закарпатті невидима смерть ледь не забрала життя трьох дітей
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська