1. Новини Закарпаття
  2. >

ФК «Севлюш»: зроблено перший крок на вершину

21.07.2016 17:12 Спорт Ексклюзив

Про виступи команди в першій половині літнього чемпіонату читайте далі.

Про виступи команди в першій половині літнього чемпіонату читайте далі.

Перше коло команда пройшла досить рівно й стабільно потужно, що й забезпечило їм успіх на цьому етапі. Загалом команда здобула 84.62 % можливих залікових очок (для порівняння за перше коло минулорічного чемпіонату було здобуто 60.61 % можливих балів) та досягли добротної середньої різниці голів – (+2.77) за матч (при середній різниці за перше коло минулорічної першості – (+ 1.0) за поєдинок). Така жага до перемог дозволила виноградівцям у загальній таблиці постійно перебувати на передових ролях: так вже стовідсотково вони тримають абсолютне лідерство мінімум 33 дні, водночас клуб повноцінно, одночасно за здобутими та втраченими балами, перебуває в двійці лідерів мінімум 82 доби.

У гостьових матчах «Севлюш» здобув 66.67 % можливих балів (у першому колі минулорічного чемпіонату було здобуто 55.56 % пунктів) та досягли якісної середньої різниці голів – (+ 1.0) за гру (при середній різниці м’ячів у першому колі минулорічного чемпіонату – (+ 0.5) за поєдинок. Така старанність дозволила «Чонці та компанії» в таблиці виїзних матчів тримати абсолютне лідерство мінімум 41 день, а повноцінно перебувати в двійці лідерів цього табеля протягом 61-ї доби. Кращим виїзним матчем на цей раз, завдяки дублю Юрія Чонки та гола Василя Вашкеби, став двобій 3-го туру проти однієї з трьох кращих команд Південного Закарпаття (яке разом із Західним Закарпаттям домінує в обласному футболі) 2015-го та першої половини 2016-го року «Берегсаза» – 3:0. Не менш змістовний футбол продемонстрували підопічні Івана Білака й у 6-му турі в Пістрялові, де вони, завдяки м’ячам Дениса Ребрика та Василя Вашкеби, впевнено здолали кращу команду Центрального Закарпаття 2015-го та першої половини 2016-го років «Мункач» – 2:0. До свого активу підопічні Івана Білака можуть занести й двобої в Довгому, де, завдяки голам Дениса Ребрика та Віталія Чейпеша, здобули вольову перемогу, та Дідові й Середньому, де дали бій потенційним конкурентам за нагороди.

У домашніх матчах першого кола «Севлюш» здобув 100 % очок (у першому колі минулорічного чемпіонату у виноградівців у активі були скромніші 66.67 % балів) та досяг добротної середньої різниці м’ячів – (+ 4.29) за матч (у минулому році за перше коло була менш позитивна середня різниця голів – (+ 1.6) за гру. Це дозволяє команді вже мінімум 64 дні повноцінно триматись у двійці лідерів, а окремо за втраченими балами колектив входить до провідної двійки цього табеля мінімум 97 діб.

Кращим домашнім двобоєм, завдяки дублю Василя Вашкеби та голу Мирослава Мудри, стала шалена перемога 9-го туру в центральному матчі всього першого кола над кращою командою 2015-го року та першої половини 2016-го років «Ужгородом» – 3:0. Не менш феєричною, завдяки голам Андрія Ломаги, Дениса Ребрика, Мирослава Мудри та Юрія Чонки, була звитяга 2-го туру над кращим клубом Закарпаття січня 2016-го року «Минаєм» – 4:0. До свого активу виноградівці можуть занести й звитяги 5-го, 11-го та 13-го турів з різницею в 5-7 голів над «Бужорою», «Оболонню» та «Поляною» відповідно. У подарунок за старанність команда вже застовпила за собою звання чемпіона першого кола та кращої виїзної команди першої половини чемпіонату 2016-го року.

Євген СВИЩО для «Голосу Карпат»

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська