1. Новини Закарпаття
  2. >

Вища ліга Закарпаття: десятка найгучніших сенсацій першого кола

20.07.2016 16:16 Спорт Ексклюзив

Про найприкріші, форс-мажорні, для фаворитів матчі можете довідатись далі.

Про найприкріші, форс-мажорні, для фаворитів матчі можете довідатись далі.

Ми ознайомлювали вас із сенсаціями по ходу чемпіонату, та з позиції сьогодення, коли вже відомо хто є хто, окремі з них трохи змінили свою вагу. Тож до вашої уваги десять найбільш резонансних із них. Відтак, Найбільш несподіваним став 8-й тур, два матчі якого потрапили в першу трійку. Другим став 13-й тур, коли відбулась головна несподіванка. Третім став 10-й тур, один матч якого потрапив у першу п’ятірку, та два – в першу вісімку.

Головну сенсацію не тільки першого кола, а мабуть мінімум першого півріччя 2016-го року, в 13-му турі створив «Спартакус», який на рідній арені дав бій зіркових землякам із ФК «Ужгород». І це при тому, що фаворит грав на виїзді тільки номінально, бо перебував у межах рідного міста, тому місцеві фани підтримували його набагато активніше за опонентів. Спочатку все йшло за сценарієм суперклубу, та під завісу поєдинку кураж зловив воротар Андрій Черепко, а Мирослав Бундаш та Владислав Лебідь змусили автора дублю Михайла Реплюка пожалкувати, що той не зможе взяти участь у накритій в цей день у рідному Виноградові «Поляні».

Друга за вагою несподіванка сталась у 8-му турі в Дідові, де всі чекали від господарів упевненої перемоги. Та іншої думки був дебютант еліти «Минай», який втричі перезабивав іменитого опонента й змусив сумувати численних фанів Берегівщини. Творцем третього неочікуваного результату у той же день, знову став «Спартакус», який на рідній арені присоромив чемпіона першого кола «Севлюш», дозволивши забити тільки Юрію Чонці. Та головним стало те, що змогли забити гол у ворота Гринишина, який у першому колі в середньому за матч пропускав 0.31 гола. Із огляду на це, викликає здивування те, що ультрас обласного центра мало відвідують матчі цих талановитих перспектів, за якими майбутнє закарпатського футболу.

Четверта за рангом сенсація сталась у 7-му турі, коли завжди непоступливе в рідних стінах «Середнє» не змогло знайти жодних аргументів для «Дийди». Микита Гальчак забив єдиний гол тільки після того, як його партнери, «завдяки» дублю Роберта Давіда та голам Ференца Барти та Олександра Грицкевича, вже горіли – 0:4. Творцем п’ятої несподіванки став «Минай», який у здавалось неприступному Довгому переміг із майже гандбольним рахунком – 9:1. Тоді м’ячі забивала майже вся команда. Для доповнення гольового шоу Едуард Дзьоба забив ще й у свої ворота, реалізувавши мрію господарів про автогол.

Шостий неочікуваний результат зафіксовано в 4-му турі в Дідові, де місцевий діючий володар суперкубка Закарпаття спромігся тільки на один гол Олександра Грицкевича й при цьому пропустив від його тезки Браєра. Сьому сенсацію в 5-му турі створив «Тячів», якому суху нічию в неприступному Хусті забезпечив відчайдушні дії захисників та неймовірна реакція Дмитра Гази. Восьму несподіванку в 10-му турі створив «Мункач», який у обласному центрі втричі втричі перезабивав «Спартакус». Дев’ятий неочікуваний результат створив «Берегсаз», який у шостому турі на виїзді зміг дати бій непереможним у рідних стінах «Вільхівцям». На десятий рядок досить рівно претендували чотири результати: перемога «Севлюша» в Берегові – 3:0, нічия «Тячева» в Поляні, шалена перемога «Вільхівців» над «Дийдою» та неймовірна звитяга «Севлюша» над «Ужгородом». Після довгих вагань визнаємо, що відсоток несподіванки на якісь долі вищий у берегівському матчі виноградівців.

Євген СВИЩО для «Голосу Карпат»

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська