1. Новини Закарпаття
  2. >

Підсумки першого кола вищої ліги Закарпаття

18.07.2016 17:00 Спорт Ексклюзив

Про загальну статистику перемог, поразок та результативності читайте далі.

Про загальну статистику перемог, поразок та результативності читайте далі.

У першому півріччі в Закарпатській gремєр-лізі, яка охоплює колективи від Миная й Ужгорода до Вільхівців та Тячева, зіграно аж 91 матч, з яких 7 носили технічний характер. У яких 48 перемог здобули господарі, із яких 43 реальні, й 26 разів виграшів вибороли гості, з яких 24 реальні. Від таких віртуальних технічних результатів найбільше постраждав, в плані втрати 6 очок та суттєвого погіршення різниці голів, «Мункач». Від мукачівців відібрали беззаперечну перемогу над «Поляною» та вольову звитягу в «Середньому», змусивши підопічних Золтана Сільваші вигрібатись із дна таблиці.

Суттєвого удару зазнали від дисциплінарного комітету ФФЗ й амбіції «Минаю», дві технічні перемоги якого несуть більше позитиву для «Бужори» та «Тячева», які на виїзді цілком могли отримати не менше, ніж «Боржава» пропустила від підопічних Миколи Гибалюка на рідній арені. Значно гіркіший присмак для фанів Ужгородського району несла зміна рахунку в протистоянні їх улюбленців із «Оболонню» з 4:1 на 0:3, коли представники футбольної феміди керувались хоча й правильною, та аж занадто сухою буквою закону, а не духом гри мільйонів, який на різних рівнях молить Бога, щоб призерами ставали клуби, які демонструють сильніший футбол на полі, а не ті, в кого відберуть менше очок за санкціями. Ще 15 поєдинків завершились унічию.

Відповідно до цих результатів команди, які грали вдома, вибороли 159 очок, що становить 58.24 % від тих, які було можна здобути. У домашніх матчах феєричну гру продемонстрували «Ужгород» та чемпіон першого кола «Севлюш», які на рідних «Автомобілісті» та «Юності» здобули по 100 % можливих балів. У команд, які грали на виїзді дещо скромніші показники – 99 очок, що становить 36.26 % від тих, що можна було вибороти. Головний внесок у цей показник зробив несамовитий «Севлюш» та міцне, як вино з Ужгородщини «Середнє», які на чужих полях здобули по 66.67 % можливих балів.

Загалом у 84-х реальних матчах першого кола вищої ліги було забито 315 реальних голів (3.75 за гру). Найрезультативнішим матчем був двобій 4-го туру в обласному центрі, де місцева краща команда Закарпаття 2015-го та першої половини 2016-го років «Ужгород» разом із «Боржавою» наколотили аж 13(!) голів. Не менш вражаюче гольове шоу фани побачили в 1-му турі на тому ж «Автомобілісті», де «Ужгород» та «Тячів» на двох забили аж 12 м’ячів. Ще один гольовий шедевр був створений у 10-му турі в Довгому, де «Минай» та місцева «Боржава» на двох відзначились десять разів.

Господарі загалом наколотили 189 реальних голів (2.25 за поєдинок). Головний внесок у це зробили «Ужгород», середня домашня результативність якого становила 6.57 м’яча за гру, та «Севлюш», який у рідному Виноградові забивав 4.43 гола за матч. Гості забили скромнішу кількість реальних м’ячів – 126 (1.5 за поєдинок). На виїзді себе найкраще себе почували атакувальні гравці «Миная», які в середньому забивали 3.17 гола за гру.

Р. S. – трохи згодом читайте продовження підсумків вищої ліги на нашому інформаційному порталі.

Євген СВИЩО для «Голосу Карпат»

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська