1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Футбольна сенсація в Ужгороді дала відповідь на запитання хто кращий

14.07.2016 14:01 Спорт Ексклюзив

Про підсумки 13-го туру вищої ліги Закарпаття з футболу читайте далі.

Про підсумки 13-го туру вищої ліги Закарпаття з футболу читайте далі.

Головна сенсація першого кола сталась у непересічному дербі в Ужгороді, де «Спартакус» підтвердив статус грози авторитетів і дав бій кращій команді Закарпаття 2015-го року та першої половини 2016-го року (якщо враховувати зимову першість та кубок Закарпаття) – «Ужгороду». І це при тому, що підопічні Шанти до цього, в поточному чемпіонаті не змогли виграти тільки від двох команд – від конкурента «Севлюша» та амбітного «Мункача», а тут у ворота молодих земляків вони спромоглися тільки на дубль Михайла Реплюка й при цьому по разу пропустили від Мирослава Бундаша та Владислава Лебідя.

Трохи більшого ми очікували й від «Берегова», яке в центральній домашній битві 13-го туру спромоглось тільки на дубль Василя Луці, та «Дийди», яка в двобої, який також міг претендувати на роль центрального в турі, спромоглась на два голи Юрія Береша – по одному в чужі та свої ворота, й в проміжку між ними пропустила від Нуцу Арделяна, Андріана Бабича та Віктора Жоффчака. М’ячі Івана Жаренка, Анатолія Нурієва та Руслана Соскиди дозволили їх команді в таблиці виїзних матчів за втраченими балами піднятись на два місця, а за втраченими пунктами підстрибнути на чотири сходинки й удруге повноцінно опинитись у двійці лідерів цього табеля.

Більш очікувано завершились матчі в Мукачеві, Іршаві та Виноградові. Завдяки голу Івана Качура «Мункач» у загальній таблиці випередив «Спартакус», а «Бужора» завдяки м’ ячу Василя Симканича залишила позаду себе «Тячів» у загальній таблиці та табелі домашніх матчів. Звитяга з будь-яким рахунком виводила «Севлюш» на вершину загальної таблиці. Голи Еріка Віщака, Василя Вашкеби, Юрія Мешка, Олексія Остафійчука, Артура Вайди, Андрія Ломаги та Миколи Ляховича дозволили їх команді у таблиці домашніх матчів впритул наблизитись до лідера цього табеля –«Ужгорода», із яким мають однакову стовідсоткову кількість очок і поступаються тільки за різницею – сімома м’ячами. Перемога «Севлюша» в Довгому та фіаско «Дийди» дозволило виноградівцям у таблиці виїзних матчів спочатку вийти в лідери за здобутими балами, а після 13-го туру й захопити абсолютне лідерство в цій табелі.

«Тячів» не поїхав на безнадійний матч проти «Миная» й отримав технічні – 0:3. «Минай» у таблиці домашніх матчів за здобутими балами випередив «Дийду» та «Середнє», а за втраченими пунктами, крім цих двох команд, залишив позаду себе й «Берегово» та повноцінно повернувся до провідного квартету.

Результати 13-го туру: «Берегово» – «Середнє» – 2:3, «Вільхівці» – «Дийда» Дідово – 5:1, «Спартакус» Ужгород – ФК «Ужгород» – 2:2, «Севлюш» Виноградів – «Поляна» – 7:0, «Мункач» Мукачево – «Оболонь» Хуст – 1:0, «Минай» – «Тячів» – 3:0, «Бужора» Іршава – «Боржава» Довге – 1:0;

Підсумкове становище 1-го кола: «Севлюш» – 33 очки (різниця голів – 40:4), «Ужгород» – 32 (60:20), «Середнє» – 26 (28:16), «Минай» – 25 (34:19), «Дийда» – 24 (24:15), «Вільхівці» – 23 (31:14), «Берегово» – 21 (26:20), «Оболонь» – 15 (22:23), «Мункач» – 15 (12:20), «Спартакус» – 14 (18:23), «Боржава» – 12 (15:50), «Поляна» – 7 (16:40), «Бужора» – 4 (8:39), «Тячів» – 4 (3:40).

Євген СВИЩО для «Голосу Карпат»

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська