1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

ФК Дротинці звинуватив у корупції Виноградівську районну федерацію футболу

22.04.2016 17:22 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

Після виграшу у півфінальному поєдинку зимового кубку команді зарахували технічну поразку.

Після виграшу у півфінальному поєдинку зимового кубку команді зарахували технічну поразку.

Цей лист надійшов на електронну пошту Голосу Карпат сьогодні. Оскільки зв’язатися по телефону на цей час ні з федерацією футболу, ні з командою Вилока не вдалося, редакція готова надати їм можливість спростувати висунуті проти них звинувачення у змові та опублікувати їх на сайті.

Непередбачувані події сталися у Виноградові після проведення півфінальних ігор зимового кубку Виноградівського району з футболу у с.Чорнотисово. 17 квітня на футбольному полі зустрілися дві пари команд, які боролися за вихід до фіналу:ФК Дротинці - ФК Вилок та ФК Фанчиково - ФК Перехрестя.

Дротинці в нелегкій боротьбі перемогли суперника з мінімальним рахунком 1-0, а команда з Фанчикова перемогла суперників з Перехрестя 2-0. До фіналу потрапляють команди ФК Дротинці та ФК Фанчиково.

На перший погляд все зрозуміло. Але такий розклад не влаштовував команду ФК Вилок ну і, власне, самих представників Виноградівської федерації.

Представники ФК Вилок у понеділок написали протест на команду Дротинців. Причиною скарги стало те, що за Дротинці виступав гравець, який був зареєстрований у складі як команди ФК Підвиноградів так і ФК Дротинці. У заявці учасників це все чітко видно і все затверджено підписами і печатками.

Більш активні дії розпочалися в середу 20.04.2016р. у федерації футболу, де розглядався протест представників команди ФК Вилок. Як потім з’ясувалося, ще й неправильно був оформлений протест. На засіданні дисциплінарного комітету були присутні представники команди ФК Дротинці.

Варто зазначити, що до початку матчу між ФК Дротинці - ФК Вилок представник команди Дротинців звернувся до тренера команди Вилока чи не він має претензій до складу гравців Дротинці. Те саме питав у команд головний арбітр матчу. Претензій не було, і матч розпочався.

Ближче до закінчення першого тайму почались претензії зі сторони тренера команди ФК Вилок

На засіданні дисциплінарного комітету тренер Вилока посилався на порушення дротинськими гравцями пунктів Положення про проведення зимового кубку Виноградівського району з футболу2016 року серед районних команд, затвердженого виконавчим комітетом Виноградівської РФФ 05 січня 2016р. Дійсно, у згаданому положенні у п 6.2 прописано, що футболіст, заявлений за дві команди, грає за ту команду, за яку він вийшов на поле вперше.

Однак за дане порушення у п.4 (Дисциплінарні санкції)жодної відповідальності команди не прописано.

Члени дисциплінарної комісії, перевищуючи свої повноваження, ігноруючи наші докази, прийняли рішення про технічну поразку Дротинської команди.

Хочеться нагадати, що команда ФК Дротинці була кращою командою на цьому зимовому кубку, не програючи жодного матчу і всього на всього пропустивши у свої ворота тільки один м’яч.

У даних діях районної федерації футболу чітко вбачаються дії домовленості з представниками команди з Вилока. Нехай це буде на совісті керівників федерації та членів дисциплінарного комітету. Ми лише хочемо, щоб у нашому Виноградівському районі була викорінена корупція і різного роду підкупи.

Такими своїми діями районна федерація футболу сама не дотримується і так досконалого з юридичної точки зору положення. За яку популяризацію та підвищення рівня футболу в районі може йти мова, коли результати районного кубка чи районного чемпіонату відомі керівникам федерації наперед.

Копія положення додається.

«ФК Дротинці».

Читайте на ГК:“Косили” під волонтерів: на Виноградівщині затримали хитрий “квінтет” (ВІДЕО)
Читайте на ГК:На березі Тиси у підніжжя Чорної гори: дорадянська історія Севлюша — Виноградова (ФОТО)
Читайте на ГК:На Виноградівщині стався порив на водопроводі: які вулиці залишаться без води (ПЕРЕЛІК)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська