1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

В Ужгороді в 20-те відбувся традиційний турнір із футзалу

14.02.2016 13:16 Спорт

У суботу, 13 лютого, у СК “Юність” в Ужгороді відбувся традиційний турнір з футзалу, присвячений виводу військ з Афганістану.

У суботу, 13 лютого, у СК “Юність” в Ужгороді відбувся традиційний турнір з футзалу, присвячений виводу військ з Афганістану.

За попередньою реєстрацією участь у першості повинні були взяти 20 команд, розподілені на 5 груп (по 4 команд у кожній). Проте 2 футбольні колективи не явилися на змагання, а відтак довелось змінити принцип визначенняя виходу з групи до наступної стадії – плей-оф. До чвертьфіналу напряму виходили команди, що посіли перші місця, а також трійка кращих команд, що фінішували на другій сходинці. Але оргкомітет визначав при цьому їхній очковий доробок без урахування матчів з останнім місцем,інформує Галагов.

У підсумку, сліпий жереб звів футбольні колективи у 1/4 фіналу: відвертий фаворит турніру команда “Проспект” не без труднощів здолала команду “Лотос” 2:1, “Вопак” та “Маковиця” у основний час переможця не визначили – 0:0, але у серії пенальті фортуна була прихильнішою саме до гравців, що представляли ужгородський супаремаркет. Футболісти “Коритнян” мінімально поступились команді “Медея” – 0:1. Останніми пробились до півфіналу гравці “Окко”, які не залишили сухого місця від “Вовкового” – 4:0.

Пара півфінальних зустрічей пройшла за кардинально різним сценарієм: “Проспект” спокійно забронював собі місце у вирішальній грі, перегравши “Вопак” з рахунком 3:0, а от “Медея” та “Окко” у основний час так і не зуміли визначити сильнішого. У післяматчевих пенальті останні були на дещицю майстернішими.

Фінальний поєдинок вийшов доволі видовищним, і вболівальники з міцним терпінням, які зуміли досидіти до самого кінця  побачили яскравий тріумф футболістів “Проспекта”. Підсумковий результат – 2:1, але, м ‘ ячі у цьому матчі повинні були влітати у два рази більше, при чому, як у ворота одного, так і іншого фіналіста.

У матчі за третє місце “Медея” розправилася з “Вопаком” – 3:0, завоювавши бронзу.

Оргкомітет, окрім власне нагородження команд-призерів, вручили й індивідуальні нагороди. Так, кращим воротарем турніру став Іван Ковач (“Медея”), кращим захисником – Сергій Товтин (“Проспект”), нагороду кращого нападника отримав Підлиський (“Окко”). Що цікаво, відзначили не тільки футболістів, а й представників феміди. У номінації “кращий рефері турніру” переміг Йосип Шитєв, який святкував у цей день 58-річчя.

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська