1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. >

На Виноградівщині під час футбольного матчу жорстоко побили суддю / ВІДЕО

29.10.2015 11:59 0 Спорт Ексклюзив Автор: Голос Карпат

Йосип Теремта, який судив матч між командами Великі Ком’яти – Перехрестя, зараз у травматології районної лікарні. У чоловіка черепно-мозкова травма зі струсом головного мозку. Лікарі кажуть, його стан середньої важкості, однак стабільний.

Гра кубку району відбулася 24 жовтня.

Після того як команда з Перехрестя зрівняла рахунок, говорить Йосип Теремта, стався цей інцидент. Футболісти В. Ком’ят збили його з ніг і після удару в голову він знепритомнів. У лікарні побитого суддю відвідав гравець цієї команди, просив вибачення. Хлопець каже, бив лише він. Проте Йосип Теремта переконаний, судячи з отриманих травм, били його й інші члени команди, а цей хоче взяти всю провину на себе. Після цього випадку чоловік каже, суддівством більше займатися не буде. Тепер чекає справедливості, що винні понесуть покарання.

"Я вже тепер трохи відходжу, радий, що живий. Я на нього зла не тримаю, мені його просто шкода… Він забрав у мене справу, яку я любив. Я його питав, за що ти мене так? Мені ніхто не каже. Якщо є помилка, нехай засідає федерація, а вони могли лишити мене життя, чи зробити інвалідом", − говорить 53-річний чоловік.

Окрім того, з його слів, зіграв свою роль у побитті і тренер команди В.Ком’ят, який нагнітав обстановку на полі.

Обговорювали подію і на засіданні дисциплінарного комітету районної федерації футболу 28 жовтня. Присутні були там і очевидці матчу. Боковий суддя розповів, що Йосипа Теремту вдарили ногою в голову, гравцям не сподобався ігровий епізод. Голова федерації Йосип Гевеші зазначив, що всі зацікавлені, щоб у районі був футбол і ніхто не налаштований проти В.Ком’ят, втім, потрібно приймати рішення щодо винних у побитті судді. Тренер команди Ком’ят Іван Мудра, у свою чергу, каже, гру суддя засуджував, через що все і сталося. Говорить, такі дії він не виправдовує і шкодує, коли за одного гравця команду дискваліфікують на рік.

Остаточного рішення члени дисциплінарного комітету не прийняли. Вирішили дочекатися кінця слідства. Зокрема, серед пропозицій, окрім дискваліфікації команди, таке ж покарання може бути прийняте і до конкретних футболістів, причетних до побиття судді. Однак до цього питання у районній федерації футболу повернуться після того, як правоохоронці проведуть повне розстеження і зроблять висновки по цій надзвичайній події. Наразі команда В.Ком’ят отримала технічну поразку і зі змагань за кубок району її зняли. Піднімалися на засіданні й інші проблеми: члени комітету зазначали, що вболівальники з В.Комят досить часто вибігають під час матчів на поле. Також у районі є випадки залякування, переслідування суддів, а у Новому селі, з їхніх слів, нещодавно теж побили суддю.

Слідчий Виноградівського райвідділу міліції Віталій Ластівка розповів, що на даний час відкрите провадження за ч.1 ст. 125 ККУ − умисне легке тілесне ушкодження, призначені експертизи. Далі допитуватимуть свідків, яких дуже багато.

Читайте на ГК:Реконструкція у Виноградові триває: запрацював музичний фонтан (ФОТО)
Читайте на ГК:“Вбіг схвильований чоловік зі словами…”: що трапилося на Виноградівщині після півночі? (ФОТО)
Читайте на ГК:Сучасне мистецтво процвітає: у Виноградові відкрили першу персональну вставку юної художниці (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська