1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

В Ужгороді пройшов чемпіонат з хортингу / ФОТО

30.05.2015 18:30 0 Спорт Автор: Голос Карпат
 

В обласному центрі відбувся відкритий чемпіонат Закарпатської області з хортингу, участь в якому взяли 74 спортсмени з різних регіонів краю та Словаччини.

Змагались вони у 44 категоріях у розділах "Двобій", "Форма" та "Показовий виступ".

Поєдинок тривав від 1 хвилини у наймолодших дітей до 3 хвилин у дорослих.

«Це офіційні змагання, які є відбірковими до Чемпіонату світу, який пройде у жовтні в Польщі. Також цей чемпіонат є своєрідним відбором спортсменів до лав національної збірної», - сказав головний суддя змагань Михайло Куцькір.

Участь у змаганнях взяли двоє спортсменів зі Словаччини. Хлопці зізнаються, що це не перші їхні змагання, але хвилюються вони так, ніби це вперше.

«Звичайно я хвилююсь, адже я не виступав на змаганнях, де рівень спортсменів був би таким високим. Я займаюсь хортингом трохи більше року, до цього займався іншим видом єдиноборств. Ці змагання є дуже важливими для мене, адже тут є можливість побачити як б’ються спортсмени на Батьківщині цього виду спорту, повчитись у них», - сказав Марко Ровняк зі словацького міста Собранце.

Хортинг — повноконтактний комплексний вид бойового мистецтва, народжений в Україні, який базується на принципах спортивної підготовки як багаторічний, цілорічний, спеціально організований навчально-тренувальний процес всебічного розвитку, навчання та морально-етичного виховання спортсменів; навіть його назва має історичну основу пов'язану із Козацтвом а саме з Україною.

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська