1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. >

У Хусті стартував чемпіонат області з пауерліфтингу та жиму лежачи / ВІДЕО

14.02.2015 19:46 0 Спорт Ексклюзив Автор: Голос Карпат

Спортсмени майже з усіх районів Закарпаття завітали сьогодні, 14 лютого, до Хуста, де триває чемпіонат області з силового триборства та жиму лежачи.

Понад 50 атлетів із Ужгорода, Мукачева, Виноградова, Сваляви, Перечина та Хуста демонструють свою майстерність та борються за перемогу. Спортсмени змагаються у восьми вагових категоріях від 59 до 120 кілограмів. У змаганнях беруть участь чемпіони та призери всеукраїнських і міжнародних змагань. Серед них відомі краяни: чемпіонка світу, рекордсменка України Єлизавета Рижак, віце-чемпіон світу, рекордсмен України Євген Криса, чемпіон України, учасник чемпіонату Європи Олександр Шляхта, чемпіон області Леонід Квятковський.

- Ці змагання є відбірковим етапом перед Кубком України з пауерліфтингу, який пройде 14-16 березня в Мукачеві, - розповів "Голосу Карпат" голова обласної федерації пауерліфтингу та головний суддя змагань Андрій Федорішко. – Сьогодні здійснюємо й відбір спортсменів для участі в Чемпіонаті України з класичного жиму, де атлети змагатимуться без спеціального екіпірування. Захід відбудеться 16-18 березня також у Мукачеві.

Привітали учасників змагань начальник відділу молоді та спорту Хустської РДА Володимир Фінюк та директор Хустської "ДЮСШ" Василь Деяк.

Організатором заходу виступив спортивний клуб м. Хуст «KHUST POWERLIFTING» за підтримки велооб’єднання та меценатів.

Змагання учасники з жиму лежачи завершили із наступними результатами: 1-ше місце - Мукачево, 2-ге - Ужгород, 3-тє - Перечин. Із триборства (командні місця): 1-ша місце виборов Хуст, 2-ге - Мукачево, 3-тє - Перечин.

Пауерліфтинг — силовий вид спорту, у якому підіймають штангу, його також називають силовим триборством. Пов`язано це з тим, що в якості змагальних дисциплін в нього входять три вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві, і тяга штанги - які в сумі і визначають кваліфікацію спортсмена.

 
 
 
 
 
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська