1. Новини Закарпаття
  2. >

Українські біатлоністи здобули сьогодні дві срібні нагороди

29.01.2015 23:38 Спорт Голос Карпат

У індивідуальній гонці у чоловіків Сергій Семенов здобув для збірної України перше срібло чемпіонату Європи в Отепяя (Otepää, Valgamaa, Естонія).

У індивідуальній гонці у чоловіків Сергій Семенов здобув для збірної України перше срібло чемпіонату Європи в Отепяя (Otepää, Valgamaa, Естонія).

До старту чоловічої гонки вітер на стадіоні трохи ослаб, хоча і в таких умовах точна стрільба була вкрай ускладнена і все ще залежала від сильних поривів. Нікому із спорстменів не вдалося пройти чотири стрільби без штрафу.

Сергій Семенов вже на перших вогневих рубежах допустив чотири помилки, проте у найвідповідальніший момент зібрався і стоячи відстріляв на нуль, у той час як основні суперники допускали промах за промахом. Лідер нашої збірної зі стадіону вийшов попереду всіх суперників, і аж до фінішу Олексія Волкова нікому не поступався першістю у гонці. Але у кращого снайпера поточного сезону Волкова виявилося на дві помилки менше і на фініші росіянин випередив нашого спортсмена трохи більше, ніж на хвилину. Бронзову нагороду виборов болгарин Володимир Ілієв, який при рівній стрільбі відстав від Семенова на 25 секунд. Сергій підтвердив невипадковість торішнього успіху в Банско, коли на цій дистанції він завоював золоту медаль.

Дуже якісну гонку провів і Артем Тищенко. На другому і третьому рубежах дебютант дорослих чемпіонатів Європи грамотно відкладав постріли, перечікуючи пориви вітру і, в підсумку, обмежився трьома штрафними хвилинами. Лише на останній стрільбі Артем трохи поквапився з першим пострілом і промах коштував йому можливості піднятися на п'єдестал пошани.

Артем Прима також перемагав у індивідуальній гонці чемпіонату Європи, але цього разу провів старт не настільки успішно: у його пасиві п'ять промахів і 18-а позиція на фініші. Володимир Семаков відзначився найменш якісною серед українців стрільбою і закінчив гонку поза межами першої двадцятки.

Завтра в Отепяя медалі чемпіонату Європи розіграють юніорки та юніори, які вийдуть на старт спринту.

Наші дівчата ж виступили не так успішно. Збірна України виставила на старт трьох спорстменок. Але Наталя Бурдига вже після трьох вогневих рубежів мала 10 хвилин штрафу, після чого витрачати сили на продовження гонки було безглуздо. Юлія Джима провела досить якісний старт і з шістьма промахами закінчила гонку на 9-му місці. У Ірини Варвинець вісім штрафних хвилин і 20-й результат на фініші. Перемогу в цій дисципліні здобула румунка Люмніца Піскоран, третьою прийшла Єкатєріна Юрлова.

Дуже вдало наші біатлоністи виступили і на Всесвітній зимовій Універсіаді котра проходить в словацькому Осбрі. Українці вибороли срібло у змішаній естафеті 2х6 км і 2х7,5 км. У складі збірної України бігли Юлія Брігінець, Яна Бондарь, Руслан Ткаленко та Дмитро Русінов. Перше місце у цій дисципліні посіли росіяни, третіми стали французи.

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська