1. Новини Закарпаття
  2. >

Збірна Швейцарії у додатковому часі забиває переможний гол еквадорцям. Рахунок 2:1

15.06.2014 21:02 0 Архів

Швейцарці забивають божевільний гол за кілька хвилин до фінального свистка арбітра і виривають у Еквадору довгожданну перемогу!

Знання: 1Швейцарці забивають божевільний гол за кілька хвилин до фінального свистка арбітра і виривають у Еквадору довгожданну перемогу!

О 19:00 за київським часом у столиці Бразилії пройшла перша зустріч групи Е, в якій збірна Швейцарії зустрілася з командою Еквадору. Ще жодного разу в історії футболу ці збірні не перетиналися.

Нагадаємо, що на минулому Чемпіонаті у 2010 році збірна Швейцарі у своєму дебютному чемпіонаті світу зробила сенсацію, перегравши з рахунком 1:0 майбутніх чемпіонів світу — іспанців. Але так і не зуміла прорватися у 1/8 фіналу, поступившись Чілі і Гондурасу. Збірну Швейцарії вважають одною з фавориток групи Е разом із Францією.

Суперником Швейцарії в стартовому матчі мундіалю стала збірна Еквадору. Збірна до матчу зазнала значної втрати — на поле не вийшов досвідчений хавбек Кастільо через травму. Та на радість вболівальників збірної Еквадору, Крістіан Нобоа встиг відновитися до старту чемпіонату світу.

Арена була заповнена на 80%, більшість вболівальників, звичайно, підтримувало південноамериканську збірну.

Швейцарці більше контролювали матч у 1 таймі, завдали 13 ударів по воротах суперників та створоли 8 гольових моментів. І хоча Швейцарія пропустила лише 1 м`яч за 7 останніх ігр, пропустила перший м`яч на 22 хвилині першого тайму — рахунок відкрив Еннер Валенсія.

У другому таймі замість Штокера виходить гравець київського Динамо Адмір Мехмеді. На 47 хвилині, не втрачаючи часу, Адмір відправляє м`яч головою у ворота еквадорця Домінгеса і зрівнює рахунок матчу.

68 хвилина матчу — швейцарці забивають другий м`яч, але арбітр піднімає жовтий прапорець — положення поза грою. На відеоповторі Дрмич не був у офсайді…

В останні 20 хвилин матчу гра стала більш брудною — два фоли від команди Швейцарії, одна жовта картка за зрив перспективної атаки суперника у Джуру. Перший «гірчичник» у матчі отримав еквадорський футболіст Хуан Карлос Паредес на 53 хвилині матчу за фол на Мехмеді.

На 85 небезпечний стандарт біля воріт Швейцарії — потужний удар еквадорця врятував насилу Бенальо, перевівши м`яч у кутовий.

На додаткову часі, за три хвилини до кінця, швейцарець Гаріс Сеферович забиває неймовірний другий м`яч! Це перемога збірної Швейцарії 2:1!



Голи: Мехмеді, 48, Сеферовіч, 90+3 — Еннер Валенсія, 22

Швейцарія: Бенальйо — Ліхтштайнер, Фон Берген, Джуру, Рікардо Родрігес — Інлер (к), Джака, Бехрамі — Штокер, Дрміч, Шакірі

Еквадор: Александер Домінгес — Вальтер Айові, Гвагуа, Ерасо, Хуан Паредес — Антоніо Валенсія, Груесо, Нобоа, Монтеро — Кайседо, Еннер Валенсія (к)

Катя Бартиш для Голосу Карпат