1. Новини Закарпаття

Запорізький автомобілебудівний завод може незабаром закритися

15.08.2014 18:56 Архів

Український автомобілебудівний завод, який знаходиться в Запоріжжі, практично звів до нуля своє виробництво. За статистикою Укравтопрому, випуск автомобілів...

Український автомобілебудівний завод, який знаходиться в Запоріжжі, практично звів до нуля своє виробництво. За статистикою Укравтопрому, випуск автомобілів...
Український автомобілебудівний завод, який знаходиться в Запоріжжі, практично звів до нуля своє виробництво. За статистикою Укравтопрому, випуск автомобілів зменшився на 98,9%. За останній місяць завод виготовив всього 8 автомобілів. Виробництво автобусів повністю зупинено, з конвеєра не зійшов жодний за кілька місяців.

1
В цілому по країні за липень в 2 рази скоротилося виробництво автотранспорту, якщо порівнювати з попереднім місяцем. А якщо взяти статистику за минулий рік, то виробництво і зовсім скоротилася в 10 разів.

— ЗАЗ комплектують до 900 українських підприємств. 30-40% комплектуючих надходило зі сходу. Зараз величезні перебої. Передбачаючи складну ситуацію, ми створили певний запас комплектуючих, але він вже закінчується. Шукаємо заміну у китайських та інших постачальників, але це впливає на собівартість виробництва, — розповів сайту ЛігаБізнесІнфо Таріел Васадзе, власник корпорації УкрАВТО.

За іншими даними ЗАЗ зупиняє виробництво і скорочує штат співробітників. З наказом про звільнення вже ознайомлені працівники заводу. Про це вони розповіли редакції «Вся Власть». У загальному, ЗАЗ скорочує 21000 робітників. Згідно з наказом, у жовтні підприємство покине останній працівник.

На даний момент деякі цехи заводу виставлені на продаж.

До цього завод перейшов на «триденку», також деякі співробітники йшли у відпустку за свій рахунок.

Довідка:

ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» (ПАТ «ЗАЗ») — єдине в Україні підприємство, що володіє повним циклом виробництва легкових автомобілів, який включає штампування, зварювання, фарбування, обладнання кузова і складання автомобіля. Підприємство здійснює експорт автомобілів, машинокомплектів та комплектуючих в Росію, Казахстан, Азербайджан, Грузію, Вірменію, Білорусь, Сирію, Йордан, Ірак, Єгипет.