1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

За тиждень на Закарпатті відбудеться Чемпіонат Бограчу

25.04.2014 11:01 Архів

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало проведення на Закарпатті Чемпіонату Бограчу та можливості для відпочинку туристів у...

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало проведення на Закарпатті Чемпіонату Бограчу та можливості для відпочинку туристів у...
В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало проведення на Закарпатті Чемпіонату Бограчу та можливості для відпочинку туристів у непростий для рекреаційної галузі краю час.

1-2 травня на Закарпатті, на Берегівщині, у Косино (рекреаційний комплекс «Термальні води Косино»), вже вдруге проходитиме Чемпіонат Бограчу. 10 команд змагатимуться за головний приз – 25000 грн. Протягом двох днів чемпіонату буде зварено не менше, ніж 3000 літрів бограчу.

Анонси: За тиждень на Закарпатті відбудеться Чемпіонат БограчуЯк розповіла Олена Маланич, координатор заходу, Чемпіонат Бограча відбувся вперше у 2013 році, тоді змагалися 7 команд, з різних куточків Закарпаття, а приготований бо грач з’їли за кілька годин.
«Цього року плануємо більш масштабне свято, 10 команд повинні будуть приготувати за два дні близько 3000 літрів цієї смачної страви (кожна команда за день має приготувати 150 літрів),
— каже Олена Маланич. –
Це спортивний захід, де всі змагаються за головний приз. Багато учасників з Ужгорода, є свалявська команда, які будуть змагатися вже вдруге, а також чимало учасників з Берегівщини, де розташоване Косино».

Визначатиме переможців журі, хто саме — не оголошують, але запевняють: це відомі обличчя області.
«У кожної команди є свій, особливий рецепт бограчу, у цю страву вони вкладають цілу душу,
— додає Олена Маланич. –
До речі, біля кожної палатки буде виставлена рецептура».

Комплекс «Косино» перебуває неподалік угорського кордону, тому територія та й сам заклад оформлено у відповідному національному колориті. Люблять приїжджати на закарпатські термальні води мешканці Львіщини, Києва, інших міст. Поменшало східних українців, але в Косино сподіваються, що з врегулюванням політичної ситуації, відпочинковий туризм зі сходу країни відновиться.

У попередні роки були тут росіяни, тепер поки не приїжджають.
«Зважаючи на досить важку політичну ситуацію в країні, ми повинні знайти місце для відпочинку, розвиватися далі, розбудовуватися. На Закарпатті можна якісно відпочити, тут ніхто не відчує жодного негативу,
— каже Олена Маланич.

Анонси: За тиждень на Закарпатті відбудеться Чемпіонат Бограчу
Вже 1 травня у Косино відкриваються усі басейни: 5 термальних і 1 прісний (термальні працюють цілий рік). Термальна вода відома своїми лікувальними властивостями, крім того, у ній не виживає жоден мікроб. На самому Чемпіонаті Бограча планується відкриття нового басейну з джакузі, де можна буде прийняти «ванну» з … вином, хмелем, кавою і навіть самогоном! Щоправда, не справжнім, а тільки його ароматом – натуральними добавками.

«Зі всього світу ми взяли цікавих атракцій і проваджуємо у нашому комплексі,
— розповів Іван Пайкошій, організатор свята. –
Ми хочемо, щоб люди максимально відпочили і знайшли у нас такий релакс, про який мріяли. Незабаром (червень-липень) плануємо також відкриття 25- метрового спортивного басейну, «Тарзанію» у зоні барбекю та багато іншого».