1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

З 11 по 13 вересня проходитиме XVІ міжнародний фестиваль «Мій рідний край»

09.09.2014 09:43 Архів

До обласного центру Закарпаття днями приїжджає голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, очікують також на шеф-редактора інтернет-видання «Телекритика» Наталію...

До обласного центру Закарпаття днями приїжджає голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, очікують також на шеф-редактора інтернет-видання «Телекритика» Наталію...
До обласного центру Закарпаття днями приїжджає голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, очікують також на шеф-редактора інтернет-видання «Телекритика» Наталію Лигачову.

Але цими іменами перелік відомих гостей, яких із нетерпінням чекають у місті над Ужем, не обмежується. Пояснення просте: тут із 11 по 13 вересня проходитиме XVІ міжнародний фестиваль телерадіопрограм для національних меншин «Мій рідний край». Його учасники, поряд із Україною, представлятимуть Румунію, Словаччину, Угорщину, Чорногорію, Сербію, Австрію та Швецію, повідомляє "Кarpatnews".

На суд журі винесуть 54 теле- та 33 радіопрограми журналістів з цих країн. У журі двоє співголів — відповідальний за закордонні зв’язки угорського державного Фонду з підтримки ЗМІ Янош Гаваші (Будапешт) та засновник і шеф-редактор інтернет-видання «Телекритика» Наталія Лигачова (Київ). Роботи радіожурналістів оцінюватиме група на чолі з інтендантом національного радіо Угорщини «Радіо Кошут» Золтаном Пастором.

Телеканал «Тиса-1» Закарпатської облдержтелерадіокомпанії влаштує в прямому ефірі дві «Відкриті студії». Їхні теми відомі наперед — «Українці за кордоном» та «Суспільне телебачення в Україні». На престижному журналістському форумі вперше влаштовують численні майстер-класи. Їх забезпечать фахівці з Угорщини, зокрема з головних телеканалів цієї країни. Навчатимуть мовним аспектам, режисурі, операторській майстерності за моделлю «Oneman», яка передбачає універсальність однієї людини в ефірі, яка його готує.

У завершальний день фесту, який знову пройде на мальовничій Золотій горі поблизу Ужгорода, відбудеться традиційний «Етноказанок». Учасники «етноредакцій» Закарпатської ОДТРК, які ведуть мовлення шістьма мовами національних меншин, змагатимуться в приготуванні на відкритому вогні страви угорських пастухів — бограчу.