1. Новини Закарпаття

Є продукти, які корисні для тієї частини тіла, на яку схожі

03.06.2014 15:03 Архів

У гомеопатії існує правило: «подібне потрібно лікувати подібним», тобто при хворобі допомагають ті ліки, які у здорової людини викликають схожі з нею симптоми. Ну,...

У гомеопатії існує правило: «подібне потрібно лікувати подібним», тобто при хворобі допомагають ті ліки, які у здорової людини викликають схожі з нею симптоми. Ну,...
1У гомеопатії існує правило: «подібне потрібно лікувати подібним», тобто при хворобі допомагають ті ліки, які у здорової людини викликають схожі з нею симптоми. Ну, а якщо поглянути на це твердження зовсім буквально? Ось вісім продуктів, які за формою дуже нагадують ті частини нашого організму, для яких вони особливо корисні!



2
Волоський горіх — для мозку

Складки і зморшки волоського горіха роблять його форму неймовірно схожою на звивини мозку з його лівою і правою півкулями. Але на зовнішній схожості справа не закінчується: ці горіхи містять високу концентрацію омега-3 поліненасичених жирних кислот, вітамінів В1 і В2 і різних мікроелементів. Ці речовини покращують кровообіг мозку, запобігають його старінню і сприяють поліпшенню пам’яті. Недарма ці ласощі вважаються «їжею для сірої речовини»!

Помідори — для серця

2Розріжте помідор навпіл — і побачите численні камери, які нагадують структуру серця. Дослідження показали, що завдяки вмісту лікопіну томати знижують ризик серцевих захворювань. Якщо додати до соковитої ягоди трохи жиру – оливкової олії або авокадо, то засвоюваність цілющої речовини зросте майже у десять разів. Крім того, помідори містять велику кількість калію, необхідного для нормального функціонування серцевого м’яза.

Червоне вино — для крові

4Продукт бродіння винограду багатий антиоксидантами і поліфенолами, тому невелика кількість червоного вина здатна забезпечити захист проти засмічення судин «поганим» холестерином. Вино також володіє властивістю розріджувати кров, а значить – перешкоджає утворенню кров’яних згустків. При недокрів’ї (анемії), а також загальній втраті крові корисно пити червоне вино, особливо кагор, зважаючи на високий вміст у ньому органічного заліза, що підвищує рівень гемоглобіну.

Селера — для кісток
3

Довгі тонкі стебла селери схожі на кістки – і дуже для них корисні! Селера – це джерело кремнію, який регулює мінералізацію кісток, а також нешкідливого органічного натрію, здатного замінити вміст сільнички. Сіль, виготовлена із коріння селери, підвищує засвоюваність організмом поживних речовин і не накопичується в суглобах.

Апельсин — для грудей

5

Схожість із жіночими грудьми круглих цитрусових – це більше, ніж просто випадковість. У них містяться лімоноіди – ці речовини блокують розмноження злоякісних клітин могутніше, ніж препарат тамоксифен, і використовуються при лікуванні раку грудей. У апельсинах також міститься багато фолієвої кислоти – «головного жіночого вітаміну», особливо корисного для майбутніх мам.

Імбир — для шлунка

6

Імбир не просто схожий на шлунок – він його кращий друг! Пряний корінець стимулює утворення шлункового соку, покращує травлення, допомагає справитися з нудотою, випадками розладу травлення, метеоризмом. Однак це стосується тільки тих, у кого немає проблем зі шлунком: імбир протипоказаний при гастритах, виразковій хворобі, пухлинних процесах в ділянці шлунково-кишкового тракту.

Квасоля — для нирок

7

Стручкова квасоля має сечогінну дію, тому традиційна китайська медицина рекомендує вживати її при болях у попереку в результаті захворювання нирок – при набряках ниркового походження, сечокам’яній хворобі, проблемах з сечовим міхуром тощо. Крім того, стручкова квасоля благотворно діє на надниркові залози.

Морква — для очей
8

Якщо нарізати моркву кружальцями, можна побачити майже точне зображення людського ока – аж до найдрібніших ліній, що імітують райдужну оболонку. І, як ми добре пам’ятаємо ще з дитинства, морква особливо корисна для зору. Спасибі бета-каротину!