1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. >

Володимир Смоланка - новий ректор УжНУ

24.04.2014 09:01 0 Архів

В Ужгородському національному університеті з’ясовували, хто стане ректором.

Знання: 1В Ужгородському національному університеті з’ясовували, хто стане ректором.

Про це повідомляє Медіацентр УжНУ.

За Статутом вишу, повноваження обирати керманича університету має Конференція трудового колективу, до якої входять усі категорії працівників та студенти. Склад Конференції – 300 осіб (229 делегатів від науково-педагогічного складу, 31 – від осіб, що навчаються, 40 – представники інших категорій працівників). На цьому заході були присутні 289 ужнівців.

Знання: 2На зібрання завітали й почесні гості – представник МОН Микола Легенький, голова обласної ради Іван Балога, православний архієпископ Мукачівський та Ужгородський Феодор, греко-католицький єпископ Мукачівський Мілан Шашик, заступник голови обласної ради Василь Брензович, консул Угорщини Ендре Саліпські. Попередньо було повідомлено, що на посаду ректора претендує лише одна особа – Володимир Смоланка.

Робота Конференції розпочалася з обрання голови засідання – ним став проректор УжНУ Олександр Сливка. Обравши мандатну, лічильну, редакційну комісії, а також секретаріат, делегати затвердили порядок денний з 2 питань – обрання та рекомендація Міністерству освіти і науки України претендента на посаду ректора Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» та різне.

Знання: ЛегенькийПроцедуру виборчої кампанії докладно описав Микола Легенький, який прозвітував, що всі вимоги дотримані, а отже, вибоча кампанія була легітимною і демократичною. Микола Іванович наголосив, що це дуже важливий день для студентів і працівників вишу, адже обирається не просто ректор, а шлях університету впродовж наступних 7 років.

Слово взяв і голова обласної ради Іван Балога, який агітував підтримати кандидатуру нинішнього в. о. ректора й побажав усім присутнім терпіння, мужності і бажання працювати.

Знання: 4Наступним виступив єдиний кандидат на посаду ректора Володимир Смоланка, який ґрунтовно спинився на вузлових моментах своєї програми розвитку вишу, у центрі якої – людина: студент, педагог, науковець, адміністративний працівник. Повний її текст можна переглянути на офіційному сайті УжНУ.

Після виступу кандидата присутні мали змогу поставити йому запитання. Також багато делегатів і гостей Конференції долучилися до обговорення програми Володимира Смоланки, висловлюючи таким чином свою особисту позицію щодо претендента на керівне крісло університету. Абсолютна більшість тих, хто брав слово, бачить пана Смоланку на посаді ректора Ужгородського національного.

Обирали ректора таємним голосуванням. Результати такі: за – 284, проти – 2, недійсних бюлетенів – 1. На підтримку єдиного кандидата, таким чином, віддано 98,9 % голосів. Тож Конференція трудового колективу ухвалила рекомендувати Міністерству освіти і науки Володимира Смоланку як претендента на вакантну посаду ректора УжНУ. Представник МОН Микола Легенький привітав делегатів з усвідомленим вибором і гарантував, що Міністерство обов'язково прислухається до думки колективу вишу.