1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Відпочинок без Криму: де можна відпочити в Україні цього літа

29.07.2014 01:04 Архів

Нещодавні політичні події змусили відмовитися від улюбленого багатьма відпочинку в Криму. Куди поїдуть в цей курортний сезон наші співвітчизники, і які...

Нещодавні політичні події змусили відмовитися від улюбленого багатьма відпочинку в Криму. Куди поїдуть в цей курортний сезон наші співвітчизники, і які...
Нещодавні політичні події змусили відмовитися від улюбленого багатьма відпочинку в Криму. Куди поїдуть в цей курортний сезон наші співвітчизники, і які альтернативи Криму існують в Україні? Чи є гідна заміна Чорноморському узбережжю? Вашій увазі найулюбленіші місця відпочинку українців цього літа.

Поради: Відпочинок без Криму: де можна відпочити в Україні цього літа

Закарпаття і Карпати

Завдяки м’якому клімату і унікальній культурі великою популярністю користується Закарпаття. У цьому самобутньому регіоні чимало місць, гідних уваги: Мукачівський замок, міста Хуст та Берегово, старовинний затишний Ужгород. На Закарпатті та Карпатах безліч оздоровчих курортів і санаторіїв, де можна відпочити за порівняно доступними цінами. Також, слід відзначити Буковель – популярний лижний курорт готовий приймати гостей в будь-який час року і навіть влітку пропонує насичену розважальну програму. Це і катання на гірських велосипедах, і трансфер на підйомнику на мальовничу гору Буковель, кінні прогулянки, річкові сплави. Любителі засмагати зможуть насолодитися відпочинком на пляжі біля гірського озера.

Поради: Відпочинок без Криму: де можна відпочити в Україні цього літа

Шацькі озера

Розташовані біля самого кордону з Польщею і Білорусією, Шацькі озера, популярне місце відпочинку жителів Західної України, зараз мають всі шанси залучити туристів з усієї країни. Ця перлина Волинського краю входить до складу Шацького національного природного парку та знаменита тим, що саме тут знаходиться найглибше озеро в Україні – озеро Світязь. Через його глибини, яка в декілька разів перевищує глибину Азовського море, його називають «Український Байкал». Сама місцевість володіє багатим туристичним потенціалом: безліч озер, м’який клімат, багата природа і прекрасна рибалка складуть гідну альтернативу морському відпочинку.

Поради: Відпочинок без Криму: де можна відпочити в Україні цього літа

Поділля

Крім Карпатських гір і озер Полісся, в Україні є ще чимало унікальних місць. Любителі подорожей із задоволенням відкриють для себе Поділля – самобутній край з мальовничою природою і багатою історією. Зараз територія цього регіону охоплює Хмельницьку та Вінницьку області. У глибоку давнину на території Поділля було море, і сліди його донних утворень добре простежуються на схилах Бакотської затоки Дністра, де розташований один з найдавніших скельних монастирів України. Поціновувачам історії варто обов’язково відвідати місто Кам’янець-Подільський та Хотинську фортецю, унікальні пам’ятки міста Сатанів на річці Збруч на території природного заповідника Подільські Товтри.

Поради: Відпочинок без Криму: де можна відпочити в Україні цього літа

Відпочинок на морі

Тих, хто, все ж таки, не уявляє собі літнього відпочинку без моря, чекає узбережжі Азова. Азовське море дрібніше і тепліше Чорного, але свої переваги у нього теж є: влітку вода в ньому прогрівається до 28-ми градусів, а значить, в ньому можна плавати годинами, без ризику серйозного переохолодження. Це робить Азовське море ідеальним місцем для відпочинку з дітьми. Крім того, для відпочинку на Азовському морі не потрібна акліматизація. Відпочити на його узбережжі можна в Бердянську, Генічеську, Урзуфі та Азовській Ялті, але найбільшою популярністю користується курорт в селищі Кирилівка, в Запорізькій області. Тут практично відсутнє судноплавство, і вода в морі прозора і чиста.