1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. >

В УжНУ триває друга хвиля зарахування на держзамовлення /ВІДЕО/

07.08.2014 10:14 0 Архів

В державному вищому навчальному закладі Ужгородський національний університет триває зарахування студентів. Вже майже завершилась друга хвиля, під час якої...

В державному вищому навчальному закладі Ужгородський національний університет триває зарахування студентів. Вже майже завершилась друга хвиля, під час якої студенти, рекомендовані до зарахування на державне замовлення, мають принести оригінали документів. Умови зарахування – незмінні: щонайменше 124 бали у 2-х сертифікатах про зовнішнє оцінювання і 140 балів – із профільного предмету. Далі ж – справа конкурсу.



В УжНУ триває друга хвиля зарахування на державне замовлення. Система напрацьована вже за кілька років і полягає в наступному: під час першої хвилі формуються списки рекомендованих до зарахування на бюджет, якщо не всі абітурієнти надали оригінали документів – формується новий список і розпочинається друга хвиля, потім – третя. Хоч проміжок часу між хвилями невеликий – всього 3 дні, абітурієнти, що мають бажання навчатись, встигають в нього вкластись.

Оригінали дитина приносить особисто, передавати їх через батьків-друзів чи навіть по довіреності не можна. Представити оригінали такі абітурієнти зобовязуються до 1 листопада 2014 року. Що ж до загального зарахування на контрактну форму навчання, то процедура – незмінна і розпочнеться після наказу ректора про зарахування на державне замовлення. Студентами ставатимуть на основі рейтингових списків, які складали за предявленими результатами ЗНО.

Чи не найменше контрактників у вузі традиційно на хімічному факультеті. А от чи не найбільша кількість цього року буде на юридичному факультеті. Навіть маючи загальний рейтинг по трьох предметах плюс атестат вище за 600 балів на державне замовлення студент розраховувати не може. Однією із найпоширеніших причин неподачі документів вчасно називають банальну відсутність зв’язку за вказаними у заявах про вступ номерами. Тож радять уважно стежити за рейтинговими списками, аби не пропустити зарахування.

М-студіо