1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

В Ужгородському прес-клубі відбудеться прес-конференція фестивалю «Черемош-Фест 2014»

29.04.2014 09:13 Архів

В Ужгородському прес-клубі відбудеться прес-конференція організаторів фестивалю карпатської туристичної культури «Черемош-Фест 2014», що відбудеться 2-4 травня у...

В Ужгородському прес-клубі відбудеться прес-конференція організаторів фестивалю карпатської туристичної культури «Черемош-Фест 2014», що відбудеться 2-4 травня у...
Анонси: В Ужгородському прес-клубі відбудеться прес-конференція фестивалю «Черемош-Фест 2014»В Ужгородському прес-клубі відбудеться прес-конференція організаторів фестивалю карпатської туристичної культури «Черемош-Фест 2014», що відбудеться 2-4 травня у селі Криворівня на Івано-Франківщині.

Ольга Валуєва, представник орг. комітету фестивалю розповіла, що свято проводиться вдруге і цього року відправною точкою є екологічна свідомість.
«Зроби порядок навколо себе і не буде розладів в Україні!»
— таке гасло актуальне для фесту, — каже Ольга Валуєва.

Взагалі концепція фестивалю – поєднання 3 елементів: горянської, туристичної та музичної. Кожен з трьох елементів є багатий, насичений, наповнений». На фестивалі крім якісної музики демонструватимуть різні традиції горянської культури: майстер-класи, екскурсії, походи у гори, переправи через річку, рафтинг Чорним Черемошем. Можна буде замовити веломандрівку, взяти на прокат велосипед.

Павло Генов, учасник ужгородського гурту «Триставісім» повідомив, що від Закарпаття у музичній частині фестивалю виступатиме саме «Триставісім». «Ми активно долучаємося до різних громадських ініціатив. Першим таким проектом був «Карпатський протяг. Цього разі – Черемош- Фест. «На цьому фестивалі представлена чудова добірка гуртів, є дуже багато наших друзів,- розповів Павло Генов. – Хедлайнером буде Kozak System, виступатимуть «Фліт», «Гуцул Каліпсо», «Тарута», «Петрос», «Один в каное» та багато інших гуртів».

Валентин Волошин, заступник директора Ужанського національного природного парку зауважив, що фестиваль стартував минулого року як протест проти забудови річок. До того ж сучасний туризм руйнує екосистему. «Хотілося б показати завдяки фестивалю, що є інший туризм – сталий, свідомий, до якого треба прагнути. Ми привчаємо людей, що у Карпатах може бути невиснажливий туризм, — каже Валентин Волошин. – Також Черемош-Фест не просто збирає людей, а й дає можливість дрібним підприємцям показати себе, показати спосіб заробітку, який не дає нищити Карпати». За словами Валентина Волошина, тема мініГЕС залишається актуальною, будівництва на річках тривають, навіть у період нересту риб, коли будь-які роботи повинні бути заборонені.

Фестиваль проходитиме на стадіоні, діятиме наметове містечко. Враховано також гастрономічний момент: працюватиме чайна «Карпатські зорі», де можна буде випити чаю з різних карпатських трав, поласувати солодощами тощо. А на майстер-класах навчитися готувати гуцульських голубців та борщу. У величезному казані на 100 літрів молока виготовлятимуть сир.

«Фестиваль цього року дуже наповнений, витриманий, як добре вино, — додала Ольга Валуєва,- чекаємо на численних гостей!»
.

Квитки на фестиваль можна придбати у соцмережах, гурту «Триставісім» та на сайті.

Цього року фестиваль, відштовхуючись від засад екологічної свідомості, звертається до ідей пацифізму та миру – якщо кожен подбає про порядок довкола себе, біди у країні не буде.

Зараз, у час активного розвитку громадських ініціатив, питання збереження карпатських річок залишаються актуальними, такими, що на них можна вплинути інструментами громадського впливу.

Ріка Черемош – той знаменник, що єднає горян та туристів.

До розвитку громадської та екологічної свідомості звертаються організатори фестивалю «Черемош-Фест».


З повагою та найкращими побажаннями
Ужгородський прес-клуб
м. Ужгород, пл. Жупанатська, 15/4
тел. 0312616007
email: uzhgorod@cure.org.ua
http: pressclub.uz.ua